Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Σίμος Κεδίκογλου: "Υπάρχει ελευθεροστομία στην ΕΡΤ"


Η ελευθερία των παρουσιαστών στην ΕΡΤ φτάνει σε σημείο ελευθεροστομίας, σε βαθμό που διατυπώνονται ακόμη και ανάρμοστα σχόλια σε βάρος του ίδιου προσωπικά, αλλά και της κυβέρνησης, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου προς υπεράσπιση της θέσης του ότι "δεν παρατηρούνται φαινόμενα κομματοκρατίας στην ΕΡΤ".

«Έχουν γίνει ανοίκεια σχόλια από παρουσιαστές της ΕΡΤ για εμένα προσωπικά και την κυβέρνηση και τα δεχόμαστε διότι είμαστε γνήσια φιλελεύθεροι», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου και δεσμεύθηκε μάλιστα ότι θα στείλει στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση - στις αιτιάσεις του οποίου στη Βουλή απάντησε - σχετικά αποσπάσματα που, όπως είπε, δείχνουν «όχι απλώς την ελευθερία αλλά την ελευθεροστομία, έως και την ελευθεριότητα».
Σχετικά με τις επικρίσεις για προσλήψεις στην ΕΡΤ με κομματικά κριτήρια, ιδίως στις ειδικές θέσεις και στις θέσεις ειδικών συμβούλων, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να αξιοποιηθεί το προσωπικό ανάλογα με τις ικανότητες και δυνατότητες που έχει και επισήμανε ότι ο κανονισμός της ΕΡΤ είναι εκείνος που περιγράφει ποιες θέσεις μπορεί να διεκδικήσει η ελεύθερη αγορά.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε νωρίτερα ότι οι προσλήψεις στην ΕΡΤ γίνονται με κομματικά κριτήρια και έκανε λόγο για ένα παζάρι που εξελίσσεται ανάμεσα στους εταίρους της τρικομματικής κυβέρνησης. Είπε επίσης ότι η διοίκηση της ΕΡΤ προχωρά σε προσλήψεις για την κάλυψη ειδικών θέσεων και θέσεων ειδικών συμβούλων, που συνολικά στοιχίζουν το μήνα 83.000 ευρώ, όταν την ίδια στιγμή κινδυνεύει η εργασία 60 συμβασιούχων στην κρατική ραδιοτηλεόραση.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...