Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Στην εφημερίδα Le Monde περνά η πλειοψηφία του περιοδικού Le Νouvel Observateur

Η Natalie Nougayrede, πρώτη γυναίκα διευθύντρια της εφημερίδας Le Monde από το 2013

Την πλειοψηφία των μετοχών του περιοδικού Le Νouvel Observateur εξαγοράζουν οι επιχειρηματίες Ξαβιέ Νιέλ, Πιέρ Μπερζέ και Ματιέ Πιγκάς, ιδιοκτήτες της εφημερίδας Le Monde.


Η πώληση θα πραγματοποιηθεί μέσω του holding LML (Le Monde Libre), στο οποίο συμμετέχουν κατά ίσα μέρη, και θα περιλάβει και την ενημερωτική ιστοσελίδα Rue89, την οποία αγόρασε εδώ και δύο χρόνια το περιοδικό Le Nouvel Observateur.


English: The building of the newspaper Le Mond...
 (Photo credit: Wikipedia)
Η συμμετοχή των τριών νέων μετόχων, θα αφορά την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου, αλλά δεν θα υπερβαίνει το 70% των μετοχών, όπως δημοσιεύθηκε στην οικονομική εφημερίδα Les Echos, καθώς ο ιδρυτής του περιοδικού και ιδιοκτήτης της εκδότριας εταιρείας, Κλοντ Περντριέλ, θα παραμείνει -ως πρόσωπο- ο πλειοψηφών μέτοχος.

Ο Περντριέλ είχε ανακοινώσει στις αρχές Δεκεμβρίου ότι αναζητεί επενδυτές για την εξαγορά του πρώτου σε κυκλοφορία με 500.000 αντίτυπα -αλλά ελλειμματικού στα οικονομικά στοιχεία- γαλλικού ενημερωτικού περιοδικού.

Τότε, είχε εκφράσει την επιθυμία για έναν επενδυτή όπως ο Ξαβιέ Νιέλ, διότι «μία προσέγγιση με τη Le Monde, δεύτερη γαλλική εφημερίδα σε κυκλοφορία, θα είχε νόημα».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εδώ και τρία χρόνια, ο Περντριέλ απέτυχε να αναλάβει μαζί με την μεγάλη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Orange τον έλεγχο της ιστορικής εφημερίδας της Γαλλίας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...