Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

Η «ΕΛΕΝ», η νέα «ΕΡΤ», η επιστροφή του «Τσομπανάκου» και ο Τσιτσάνης!

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για την εύρεση ονόματος και τα βαφτίσια του διάδοχου φορέα της ΕΡΤ από τους ιθύνοντες της δημόσιας τηλεόρασης.

Το Εποπτικό Συμβούλιο έχει διορία έως τα μέσα Φεβρουαρίου να προτείνει τον διακριτικό τίτλο της εταιρείας (αυτόν που θα αντικαταστήσει το "ΕΡΤ Α.Ε."), ενώ παράλληλα το Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ έχει αναλάβει το σκέλος της ονοματοδοσίας των επιμέρους καναλιών, δηλαδή των αντίστοιχων "ΝΕΤ", "ΕΤ1", site και ραδιοφωνικών σταθμών. 


Όπως γράφει η εφημερίδα REAL, έχει προταθεί από μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου το όνομα "ΕΛΕΝ", ως συντομογραφία του "Ελληνική Ενημέρωση", το οποίο πάντως δεν έτυχε θερμής υποδοχής. Δεν αποκλείεται να εμπεριέχεται με κάποιο τρόπο το όνομα της ΕΡΤ, ωστόσο για το θέμα της όποιας περαιτέρω χρήσης του έχει ζητηθεί νομική γνωμοδότηση, δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εκδίκαση χιλιάδων αγωγών πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ κατά του Δημοσίου.

Σε ότι αφορά στο μουσικό σήμα, θεωρείται ότι ως ηχητικό θα χρησιμοποιηθεί το δημοτικό τραγούδι "Τσομπανάκος ήμουνα", που επί δεκαετίες αποτέλεσε το σήμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Σύμφωνα με τη REAL, ήδη έχει παραγγελθεί σε μουσικούς να ετοιμάσουν νέες διασκευές του μουσικού θέματος σε ενορχηστρώσεις ροκ, ραπ και ρέγκε, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν στα αντίστοιχα ραδιόφωνα.

Φαίνεται επίσης, ότι στα χέρια των ιθυνόντων της ΝΕΡΙΤ έχει περιέλθει ανέκδοτη μουσική σύνθεση του Βασίλη Τσιτσάνη, την οποία ο ίδιος ο συνθέτης είχε παραδώσει λίγα χρόνια πριν από τον θάνατό του στην τότε ΕΡΤ. Το συγκεκριμένο ηχητικό θέμα θα αξιοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα ως μουσικό σήμα για το Δεύτερο Πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...