Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

ΠΟΕΣΥ: Ο Καψής να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ

«Για μια ακόμα φορά η ΠΟΕΣΥ, αντί να ασχοληθεί στα σοβαρά για να βρει λύσεις στα προβλήματα των δημοσιογράφων εκδίδει ανακοινώσεις εντυπωσιασμού», δήλωσε ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης Παντελής Καψής απαντώντας στη χθεσινή ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, υπεκφεύγοντας για μια ακόμη φορά.


Άλλωστε η δέσμευση του κ. Καψή για τη νόμιμη αλλά και δίκαιη από κάθε άποψη αντιμετώπιση των εργαζομένων της ΕΡΤ προκύπτει από τον ίδια τα λεγόμενά του. Ο ίδιος ο κ. Καψής δεσμεύθηκε απέναντι στους εκπροσώπους των εργαζομένων, ότι:


«Για τον υπολογισμό της αποζημίωσης των εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου με το ΠΔ 164/2004, θα ληφθούν υπόψη όλα τα χρόνια απασχόλησης. Στην περίπτωση που υπάρχει διακοπή της σύμβασης προ της μονιμοποίησης θα πρέπει να εξεταστεί ατομικά κάθε περίπτωση. Ως γενικός κανόνας πάντως τίθεται ο ακόλουθος: ο υπολογισμός των αποζημιώσεων γίνεται με βάση την πρώτη ημέρα πρόσληψης.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που ισχύει για τους δημοσιογράφους, ο υπολογισμός του μισθού στον νέο φορέα θα γίνει με βάση τα συνολικά χρόνια προϋπηρεσίας».

Η «πρώτη ημέρα πρόσληψης» ως αφετηρία του υπολογισμού της προϋπηρεσίας είναι σαφής, αδιαμφισβήτητη και δεν επιδέχεται πολλαπλές αναγνώσεις και ερμηνείες. Πρέπει, επομένως, ο Υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης να σεβαστεί τις έγγραφες δεσμεύσεις του και πρωτίστως τους ίδιους τους εργαζομένους, αντί να επιχειρεί με νομικές σοφιστείες να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του εργασιακού τους βίου στην ΕΡΤ.

Για του λόγου το αληθές και επειδή η Ομοσπονδία ασχολείται σοβαρά για να βρει λύσεις στα προβλήματα των δημοσιογράφων, παρά την αντίθετη άποψη του υφυπουργού, δημοσιοποιούμε επιστολή του προς συνάδελφο, σχετική με το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...