Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

VIDEO - Καρέ-καρέ η επίθεση Χρυσαυγιτών σε δημοσιογράφους

«Σας έχουμε δει, σας ξέρουμε έναν-έναν... Έρχονται κι άλλοι από πίσω, δεν θα γλιτώσετε... Στα παιδιά σας, ρε, στα παιδιά σας...» απειλούσαν οπαδοί της ΧΑ τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στο Εφετείο, αμέσως μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισης των Γερμενή - Ηλιόπουλου


Χυδαία επίθεση εις βάρος των δημοσιογράφων που κάλυπταν το ρεπορτάζ με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο, πραγματοποίησε μερίδα οπαδών του κόμματος, το βράδυ του Σαββάτου, μετά την ανακοίνωση της απόφασης των ανακριτριών και του εισαγγελέα για την προφυλάκιση των Γιώργου Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλου.


Εκμεταλλευόμενοι τη μετακίνηση των αστυνομικών δυνάμεων σε άλλη πλευρά του κτηρίου, λόγω της μεταγωγής των δύο βουλευτών στη ΓΑΔΑ, οπαδοί της ΧΑ επιτέθηκαν στους δημοσιογράφους, εκτοξεύοντας όχι μόνο ύβρεις και απειλές, αλλά και μπουκάλια νερού.

Ένα από αυτά, μάλιστα, λίγο έλειψε να πετύχει τη δημοσιογράφο της Δημόσιας Τηλεόρασης, Ντίνα Τσουκαλά, την ώρα που εκείνη βρισκόταν ζωντανά στον τηλεοπτικό «αέρα», μεταδίδοντας τις τελευταίες εξελίξεις.

Η ίδια, εμφανώς τρομαγμένη, συνέχισε να κάνει τη δουλειά της, παρά το φόβο για τη σωματική της ακεραιότητα, μεταδίδοντας το πόσο φορτισμένο ήταν το κλίμα την ώρα εκείνη, έξω από το Εφετείο.

Μάλιστα, οι Χρυσαυγίτες συνέχισαν να εκτοξεύουν απειλές προς τους δημοσιογράφους. Σε βίντεο που μετέδωσαν το Mega και η Δημόσια Τηλεόραση, κάποιοι εκ των οπαδών του κόμματος ακούγονται να φωνάζουν προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ: «Σας έχουμε δει, σας ξέρουμε έναν-έναν... Έρχονται κι άλλοι από πίσω, δεν θα γλιτώσετε... Στα παιδιά σας, ρε, στα παιδιά σας...».

Όλων αυτών, φυσικά, είχε προηγηθεί το γνωστό σύνθημα «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι», το οποίο τραγούδησαν εν χορώ οι οπαδοί της ΧΑ, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την προφυλάκιση των Γιώργου Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλου.

Το πρωί της Κυριακής, όταν έφτασε στο Εφετείο ο Ηλίας Κασιδιάρης, οι δημοσιογράφοι του ζήτησαν, πριν προβεί σε δηλώσεις, να καταδικάσει την επίθεση.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής κατήγγειλε τη στάση της Αστυνομίας, καθώς, όπως είπε, «απέσυρε τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο πίσω από τις κάμερες, με στόχο, κάποιος κόσμος, δεν γνωρίζω ποιος, να δημιουργήσει κάποια "έκτροπα εντός εισαγωγικών", διότι δεν έγινε απολύτως τίποτα».

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι δημοσιογράφοι ακούμπησαν τα μικρόφωνα στο έδαφος και απομακρύνθηκαν.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...