Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

“Μοναδικός μέτοχος” ο Σαραντόπουλος

Μεγάλη μάχη θα δοθεί τον Απρίλιο  στο δικαστήριο, στην υπόθεση της Απογευματινής”.   Τότε θα συνεκδικαστούν η αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε ο επιχειρηματίας για την εταιρεία “Εκδόσεις Απογευματινή”, αλλά και την αίτηση  των εργαζομένων  που έκανε δεκτή το δικαστήριο χθες, να πτωχεύσει μαζί και ο επιχειρηματίας.

Το δικαστήριο δέχθηκε, σύμφωνα με την πλευρά των εργαζομένων, πως  ο Κ. Σαραντόπουλος  είναιο μοναδικός πραγματικός μέτοχος της εφημερίδας.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο “Μαργετίνα Δ. Στεφανάτου & συνεργάτες” , που εκπροσωπεί την πλευρά των εργαζομένων.



Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατατέθηκε χθες (2.2.) Αίτηση Πτώχευσης κατά του γνωστού επιχειρηματία , κατασκευαστή (ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ κ.ά) και εκδότη (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ) κ. Κωνσταντίνου Σαραντόπουλου και πρόκειται να συζητηθεί στις 13 Απριλίου 2011. Η Αίτηση Πτώχευσης προσωπικά κατά του Κων/νου Σαραντόπουλου ασκήθηκε από το σύνολο των συντακτών της εφημερίδας ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ , που παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούλιο 2010 ενώ η εφημερίδα έχει αναστείλει την έκδοση της από το τέλος Οκτώβρη και η ιδιοκτησία έχει αποβληθεί από το ιστορικό κτίριο του Ιδρύματος Μπότση της οδού Φειδίου, λόγω χρεών .
Η ίδια η ιδιοκτησία της εφημερίδας, η εταιρεία ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ , είχε ήδη καταθέσει στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών  Δήλωση Παύσης   Πληρωμών μόνον της εταιρείας, από την 1η.11.2011 και επρόκειτο να συζητηθεί χθες , 2.2.2011 και αναβλήθηκε προκειμένου να συνεκδικαστεί με την Αίτηση Πτώχευσης και κατά του ίδιου του εκδότη Κ.Σαραντόπουλου.
Το Δικαστήριο δέχθηκε το αίτημα αναβολής που υπέβαλαν οι συντάκτες με τους πληρεξουσίους δικηγόρους τους , παρά την αντίδραση της ιδιοκτησίας, δεχόμενο ως απολύτως συναφείς τις δύο Αιτήσεις Πτώχευσης και ότι συνεπώς πρέπει να  συνεδικαστούν.
Στην αίτηση Πτώχευσης κατά του Κωνσταντίνου Σαραντόπουλου οι δημοσιογράφοι εκθέτουν με στοιχεία που παραθέτουν ότι ο  Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος είναι ο μοναδικός, πραγματικός μέτοχος και ιδιοκτήτης της Απογευματινής (καθώς η ΑΕ αποτελεί το νομικό μόνο προκάλυμμα του φυσικού προσώπου του). Επικαλούνται επίσης τις δηλώσεις περί πτώχευσης και μόνιμης και οριστικής οικονομικής αδυναμίας του ιδίου του κ.Σαραντόπουλου για την εταιρεία του. Συνεπώς , όπως με νομικά επιχειρήματα εκθέτουν , εάν πτωχεύσει η εταιρεία Απογευματινή πρέπει να πτωχεύσει και ο ίδιος ως φυσικό πρόσωπο. Δηλαδή ή θα πτωχεύσουν από κοινού και η Απογευματινή και ο Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος ή δεν θα πτωχεύσει ούτε η εταιρεία ούτε ο ίδιος, και άρα θα πρέπει να εξοφλήσει τις οφειλές του προς τους εργαζόμενους. .
Σημειωτέον ότι οι εργαζόμενοι είναι και οι μόνοι από τους πιστωτές που δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ από τον Ιούλιο, παρά το ότι πριν και μετά  την υποβολή της Αίτησης Πτώχευσης  η εταιρεία εξοφλεί  τράπεζες, προμηθευτές, εφορία, με δυο λόγια τους πάντες πλην των εργαζόμενων. Για τον λόγο αυτό στην Αίτηση Πτώχευσης των συντακτών κατά του Κωνσταντίνου Σαραντόπουλου γίνεται λόγος για καταχρηστικές μεθοδεύσεις σε βάρος τους με τον προφανή στόχο να εξαναγκαστούν να παραιτηθούν από τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους , έναντι ψιχίων , αφού είναι γνωστό ότι η εταιρεία από μόνη της δεν διαθέτει οικονομική επιφάνεια και ενεργητικό και ακόμη και εάν κηρυχθεί σε πτώχευση δεν θα μπορέσουν να εισπράξουν τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν σε βάρος της ιδιοκτησίας.  Αντίθετα , διαθέτουν στοιχεία ότι ο κατασκευαστής και εκδότης κ. Σαραντόπουλος διαθέτει προσωπική περιουσία , την οποία όμως δεν θέλει να θέσει σε διακινδύνευση …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...