Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Βραβείο σε δημοσιογράφο

Στη δημοσιογράφο Χριστίνα Πάντζου για τα δημοσιευματά της στο μηνιαίο περιοδικό της "Ελευθεροτυπίας" "w/e Women's Enigma", απονεμήθηκε το φετινό βραβείο του Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας «Παύλος Παλαιολόγος».

Η Χρ. Πάντζου στη στήλη της στήλη Globe Spot παρουσιάζει από φεμινιστική σκοπιά τα προβλήματα των γυναικών στον δυτικό, μουσουλμανικό και αναπτυσσόμενο κόσμο και έχει βραβευτεί και στο παρελθόν για την αρθρογραφία της σχετικά με την γυναικεία προβληματική.

Συγκεκριμένα, το 1993 τιμήθηκε με το βραβείο “Χρυσή Πένα” του Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, ενώ τον Δεκέμβριο του 2010, το άρθρο της “Το μετέωρο βήμα του μικρού Χασάν” -ένα ρεπορτάζ στο “Ε” για τους ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες στην Αθήνα- τιμήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το δημοσιογραφικό βραβείο Υπέρ της Διαφορετικότητας - Κατά των Διακρίσεων για την Ελλάδα.

Η τελετή της βράβευσης της δημοσιογράφου έγινε την περασμένη Δευτέρα σε εκδήλωση του Συνδέσμου για τον νέο χρόνο και το βραβείο επέδωσε ο αν. υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Τηλέμαχος Χυτήρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...