Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Σύσκεψη στον ΕΔΟΕΑΠ για το Ασφαλιστικό


Σύσκεψη με θέμα «να κρατηθεί ο ΕΔΟΕΑΠ υγιής φορέας κοινωνικής ασφάλισης με αδιαπραγμάτευτο το χαρακτήρα του ως αυτοδιαχειριζόμενου Οργανισμού» πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του οργανισμού με τη συμμετοχή των προέδρων των Ενώσεων μετόχων μελών του ΕΔΟΕΑΠ: Π.Σόμπολου (ΕΣΗΕΑ), Μ. Γκανά (ΕΠΗΕΑ), Μ. Βοιτσίδη (ΕΣΗΕΜΘ), Γ. Τζάγια (ΕΠΗΕΘ) και Ελ. Σπανοπούλου (ΕΔΟΕΑΠ).

Μετά τη σύσκεψη εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Ο ΕΔΟΕΑΠ καλείται σε καταληκτική προθεσμία την 30η Απριλίου 2010 να παραδώσει στο κράτος την πρώτη καταβολή του περίφημου 10% επί των εσόδων του και μάλιστα αναδρομικά για το έτος 2009, όπως προσδιορίζει ο γνωστός σε όλους νόμος Πετραλιά (άρθρο 30 ν.3655/2008).

Πρόκειται για απαίτηση χωρίς υπόβαθρο δεδομένου ότι ο ΕΔΟΕΑΠ είναι ΝΠΙΔ, υγιής αυτοδιαχειριζόμενος και αυτοδιοικούμενος οργανισμός που σε καμιά περίπτωση δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς δεν χρηματοδοτείται από το ελληνικό δημόσιο, όπως οι υπόλοιποι φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Είναι απολύτως σαφές και διακριτό ότι το ιδιόμορφο του χαρακτήρα του, δεν επιτρέπει σε καμιά περίπτωση να συμπεριληφθεί το Ταμείο μας στους υπόχρεους στην καταβολή αυτή φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ ενημερώθηκε για το θέμα στις 14 Απριλίου με υπηρεσιακό έγγραφο του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κου Γ.Κουτρουμάνη και αποφάσισε άμεσα τη σύγκληση κοινής σύσκεψης των προέδρων των Ενώσεων μετόχων μελών του ΕΔΟΕΑΠ, ζητώντας παράλληλα τις γνωμοδοτήσεις των έγκριτων νομικών συμβούλων του, καθηγητών κκ Αντώνη Μανιτάκη και Δημητρίου Μέλισσα.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των : κκ Π.Σόμπολου (ΕΣΗΕΑ), Μ. Γκανά (ΕΠΗΕΑ), Μ. Βοιτσίδη (ΕΣΗΕΜΘ), Γ. Τζάγια (ΕΠΗΕΘ) και Ελ. Σπανοπούλου (ΕΔΟΕΑΠ) και το θέμα τέθηκε στη βάση της ομόθυμης άποψης όλων να κρατηθεί ο ΕΔΟΕΑΠ υγιής φορέας κοινωνικής ασφάλισης με αδιαπραγμάτευτο το χαρακτήρα του ως αυτοδιαχειριζόμενου Οργανισμού.

Σε μια εποχή βαθειάς οικονομικής κρίσης που τείνει να λάβει χαρακτήρα εθνικής τραγωδίας είναι σήμερα περισσότερο ανάγκη παρά ποτέ να παραμείνουν βιώσιμοι και να μη συμπαρασυρθούν από τη δίνη του δημοσιονομικού χρέους και οι φορείς που έχουν αποδείξει ότι είναι υγιείς.

Η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ συνεργάζεται στενά με τις Ενώσεις μετόχους μέλη του Οργανισμού , βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει το θέμα, ενώ διατρανώνει την ομόφωνη απόφασή της να υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο μέσο τους πόρους του Ταμείου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...