Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ι. Παναγιωτόπουλος: Ανεξάρτητη από κρατικές παρεμβάσεις η ΝΕΡΙΤ

Διάσκεψη του Συμβουλίου της Ευρώπης, με θέμα «Ελευθερία της Έκφρασης και Δημοκρατία στην Ψηφιακή Εποχή- ευκαιρίες, δικαιώματα, ευθύνες», πραγματοποιείται στο Βελιγράδι, στην οποία ο γενικός γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, αναφέρθηκε στη ΝΕΡΙΤ.

Αναφερόμενος στη ΝΕΡΙΤ ο κ. Παναγιωτόπουλος, δήλωσε ότι ο νέος φορέας θα έχει συντακτική και δημοσιογραφική ελευθερία, ενώ υπεραμύνθηκε του κλεισίματος της ΕΡΤ και μιλώντας για τη ΝΕΡΙΤ, ανέφερε πως iδρύθηκε στο πλαίσιο της κοινής ευρωπαϊκής αρχής ότι «τα δημόσια Μέσα ενημέρωσης διαδραματίζουν εξέχοντα ρόλο στην οικοδόμηση μιας πλουραλιστικής και πολύμορφης κοινωνίας με βάση τα θεμελιώδη δικαιώματα της ελευθερίας της έκφρασης και της πληροφόρησης».

  Στην ομιλία του ο κ. Παναγιωτόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Ο νέος νόμος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση περιλαμβάνει διατάξεις για τη διαφύλαξη των αρχών της διαφάνειας, της αντιπροσωπευτικότητας, της αξιοκρατίας, της αμεροληψίας και της ανταγωνιστικότητας. Στόχος της κυβέρνησης είναι ο νέος δημόσιος οργανισμός να είναι σε θέση να παρέχει στο κοινό πληροφορίες υψηλής ποιότητας , να προωθεί την εκπαίδευση , την τόνωση της πολιτιστικής αριστείας και να διανέμει τα αγαθά της ψηφιακής εποχής , αξιοποιώντας πλήρως και αποτελεσματικά το τέλος που πλήρωναν όλοι οι πολίτες για τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...