Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Κατάσταση ομηρίας στην κρατική τηλεόραση του Κονγκό

Το πρωί της Δευτέρας ομάδα ενόπλων επιτέθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και ενώ άλλη ομάδα κατέλαβε την έδρα της κρατικής τηλεόρασης. Πριν διακοπεί η μετάδοση του τηλεοπτικού προγράμματος, δύο ένοπλοι εμφανίσθηκαν μπροστά στην κάμερα για να εκφωνήσουν ένα πολιτικό μήνυμα εναντίον της κυβέρνησης το προέδρου Ζοζέφ Καμπίλα.

«Ο Γκίντεον Μουκουνγκουμπίλα ήρθε να σας απελευθερώσει από τη σκλαβιά του Ρουαντέζου», ήταν το μήνυμα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters.

Τελωνειακός αξιωματούχος στο διεθνές αεροδρόμιο ανέφερε πως ξέσπασαν εκεί σφοδρές μάχες με πυροβόλα όπλα, λίγα μόλις λεπτά μετά την επίθεση στην κρατική τηλεόραση. «Πυροβολισμοί έπεσαν εδώ», είπε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο και συμπλήρωσε πως «πυροβολούν παντού. Έχουμε κρυφτεί όλοι».

Εντός του κτιρίου της κρατικής τηλεόρασης, το οποίο έχει περικυκλωθεί από δυνάμεις της αστυνομίας, οι ένοπλοι κρατούν ομήρους δημοσιογράφους.

«Είναι άνθρωποι οπλισμένοι με ματσέτες και πυροβόλα όπλα, έπιασαν όμηρους δημοσιογράφους. Διεξάγεται επιχείρηση για να τους βγάλουμε από το κτίριο, είναι ήδη περικυκλωμένοι», δήλωσε ο συνταγματάρχης Μουάνα Μπούτου, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το κέντρο της πόλης είναι εντελώς νεκρωμένο και δεν κυκλοφορεί κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...