Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Δίκες στα ΜΜΕ την Πέμπτη: διώξεις δημοσιογράφων, αγωγές για απολύσεις

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στα δικαστήρια της Ευελπίδων, δικάζονται κατά σειρά πινακίου:


Δίκη εναντίον του δημοσιογράφου Τάσου Τατάρογλου, με μηνυτή εκδότη τοπικής εφημερίδας, επειδή ο συνάδελφος έκανε ρεπορτάζ σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου (Νέα Ιωνία) και κατέγραψε καταγγελία του νυν δημάρχου σε βάρος του τοπικού εκδότη, καθώς και όλη τη συζήτηση που ακολούθησε, ενώ δημοσίευσε και την άποψη του τοπικού εκδότη, χωρίς καν αυτός να την έχει στείλει.


Ο τοπικός εκδότης ζητάει 1 εκατομμύριο ευρώ (έχει μηνύσει και το Δήμαρχο για συκοφαντική δυσφήμιση - σε άλλη δίκη). Ο Δήμαρχος, που όταν έκανε την καταγγελία ήταν στην αντιπολίτευση, είχε καταγγείλει μέσα στη συνεδρίαση (πρακτικά, απομαγνητοφωνήσεις, πολίτες που παρακολουθούσαν) ότι ο εκδότης τον εκβίασε και του πρότεινε θετική προβολή, αρκεί να υπάρξει "συνεργασία".

Δίκη της εφημερίδας "εργατική αλληλεγγύη", (δικάζονται δημοσιογράφος, εκδότης, διευθυντής) από έμμισθο συνεργάτη βουλευτή της Χρυσής Αυγής και γνωστό μηνυσάκια ( έχει μηνύσει βουλευτές, εκπροσώπους της Τ.Α., κλπ). Πρόκειται για απόπειρα φίμωσης της εφημερίδας με το νόμο περί Τύπου. Κύμα αλληλεγγύης με ανακοινώσεις σωματείων εντός και εκτός ΜΜΕ.

Δίκη της Γιάννας Σακελλαρίου, διοικητικής υπαλλήλου, μέλους της ΕΠΗΕΑ και μέλους του ΔΣ της ΠΟΕΠΤΥΜ, με αίτημα να βγει παράνομη η απόλυσή της  - συνδικαλιστική δίωξη από το ΔΟΛ.

Στα δικαστήρια η "εργατική αλληλεγγύη" καλεί σε συγκέντρωση στις 9πμ και είναι ευκαιρία να εκφραστεί η αλληλεγγύη προς όλες τις περιπτώσεις.

ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...