Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Αποχαιρέτησαν τον Αγαμέμνονα Φαράκο με το «τραγούδι της ερήμου

Φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοί του τον αποχαιρέτησαν υπό τον ήχο του τραγουδιού «Τα ήσυχα βράδια» («Το τραγούδι της ερήμου»), και συνοδεία βιολιού και ακορντεόν.


Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων.

«Όλοι και εκεί πάνω έχουν να μάθουν πολλά από εσένα. Εμείς υποκλινόμαστε με σεβασμό και δέος στον δημοσιογράφο Φαράκο και δίνουμε ένα φιλί στον άνθρωπο Μέμο» ανέφερε στον επικήδειο λόγο που εκφώνησε η δημοσιογράφος Νατάσα Ράγιου.


Το τελευταίο αντίο στον Μέμο Φαράκο είπαν, μεταξύ άλλων, η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, ο πρώην υπουργός, Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης, ο γγ της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρης Κουμπιάς, η πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, Γιώτα Αντωνοπούλου, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, οι πρώην βουλευτές, Ευάγγελος Αντώναρος και Δημήτρης Κωνσταντάρας, καθώς και πλήθος παλαίμαχων και εν ενεργεία δημοσιογράφων.

Στεφάνια απέστειλαν ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, η διοίκηση και το προσωπικό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, το Ίδρυμα Μπότση, η διοίκηση της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» και ο Μίνως Κυριακού.
Από το 1946, οπότε ξεκίνησε τη δημοσιογραφική πορεία του, ο Μέμος Φαράκος εργάστηκε σε πλήθος μέσων ενημέρωσης, όπως, τις εφημερίδες «Ριζοσπάστης», «Μάχη», «Προοδευτικός Φιλελεύθερος», «Εθνικός Κήρυξ», «Ακρόπολις», «Αθηναϊκή», «Απογευματινή», «Βραδυνή» και «Ελεύθερος Τύπος», τους τηλεοπτικούς σταθμούς «Mega», «Extra» και «Κανάλι 5» ως διευθυντής ειδήσεων, «ΕΤ1», «Antenna», καθώς και το ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84». Επίσης, διετέλεσε προϊστάμενος του εξωτερικού δελτίου και σύμβουλος έκδοσης του ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Παράλληλα, ανέπτυξε συγγραφική δραστηριότητα με πιο πρόσφατο το βιβλίο «Ήταν κάποτε ένας πόλεμος».

Διατέλεσε μέλος του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, ενώ ήταν μέλος και της γνωμοδοτικής επιτροπής των βραβείων του Ιδρύματος Μπότση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...