Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Στα κανάλια με €10 εκατομμύρια η άδεια για ψηφιακή tv στην Κύπρο


Λευκωσία: Στη Velister, την κοινοπραξία των τηλεοπτικών καναλιών της Κύπρου παραχωρήθηκε η άδεια για ψηφιακή πλατφόρμα. Η LRG ζητεί ακύρωση του διαγωνισμού και διεκδικεί αποζημιώσεις. Συγκεκριμένα, πλειοδότησε στα 10 εκατ. ευρώ η Velister, ενώ αποχώρησε η LRG στο ποσό αυτό - η τελευταία της προσφορά ήταν στα 9 εκατ. ευρώ. Έτσι, το άλα ούνα για την ψηφιακή τηλεόραση ανέδειξε νικητή - την κοινοπραξία Velister των ANT1, MEGA, SIGMA, PLUSTV, LTV, ALPHA, PRIMETEL και CABLENET.
Κάθε ένας από τους μετόχους θα πρέπει να καταβάλει 1,25 εκατ. ευρώ για την άδεια συν το μερίδιό του στο κόστος κατασκευής της πλατφόρμας και του ψηφιακού δικτύου.
Ήταν η πρώτη διαδικασία υποβολής προτάσεων χθες και ξεκίνησε αργά το απόγευμα, μετά τις 50 μέρες διακοπής του διαγωνισμού λόγω των ενστάσεων. Πριν τη διακοπή ο πλειστηριασμός είχε φτάσει στα 9 εκατ. ευρώ με τους δύο διεκδικητές να δίνουν θετικές απαντήσεις και προχώρησε δύο φορές στα 9,6 εκατ. ευρώ, που ακυρώθηκαν.

Χθες μετά από πολύωρες συζητήσεις και ενστάσεις που ξεκίνησαν στις 9.00 το πρωί, όλα απορρίφθηκαν και αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο διαγωνισμός. Τέθηκε αμέσως το όριο των 10 εκατ. ευρώ που ήταν και το τελευταίο, αφού αποχώρησε η LRG.
"Φιλελεύθερος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...