Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Βελτίωση οικονομικών αποτελεσμάτων για την RTL

Στην κερδοφορία επέστρεψε στο πρώτο εξάμηνο του έτους η RTL -ο μεγαλύτερος όμιλος υπηρεσιών αναμετάδοσης στην Ευρώπη- χάρη στην καλύτερη του αναμενομένου ανάκαμψη της τηλεοπτικής διαφήμισης.
Αισιόδοξος για το 2010 ο διευθύνων σύμβουλος της RTL, Γκέρχαρντ Τσάιλερ.
Η RTL, που ανήκει στο γερμανικό όμιλο μέσων μαζικής ενημέρωσης Bertelsmann εξέφρασε αισιοδοξία για τις προοπτικές του 2010, με το διευθύνοντα σύμβουλο, Γκέρχαρντ Τσάιλερ, να προβλέπει σημαντική βελτίωση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων. Η RTL εμφάνισε καθαρά κέρδη 257 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο, έναντι ζημιών, ύψους 105 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρονιάς.
Τα ΕΒΙΤΑ κέρδη της RTL ανήλθαν στα 537 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο, αυξημένα κατά 46,3% έναντι του αντίστοιχου περσινού εξαμήνου. «Η καλύτερη του αναμενομένου ανάκαμψη που παρατηρείται στις διαφημιστικές τηλεοπτικές αγορές της Δυτικής Ευρώπης απορρέει από τη γενικότερη οικονομική ανάκαμψη», διευκρίνισε ο κ. Τσάιλερ. «Αντικατοπτρίζει όμως και την «ανθεκτικότητα» της τηλεόρασης, καθώς πολλοί διαφημιζόμενοι έχουν ανακαλύψει τη μοναδική αξία της προώθησης του εμπορικού σήματος μέσω διαφήμισης και της απήχησης σε ένα ευρύτερο κοινό», πρόσθεσε ο κ. Τσάιλερ.
Η RTL -παραγωγός δημοφιλών εκπομπών όπως το X Factor- είχε εμφανίσει ζημιές στο πρώτο εξάμηνο του 2009, καθώς η παγκόσμια οικονομική κρίση είχε περιορίσει τα διαφημιστικά έσοδα.
Ο όμιλος RTL έχει συμφέροντα σε 43 τηλεοπτικά κανάλια και 31 ραδιοφωνικούς σταθμούς σε δέκα χώρες του κόσμου -με παρουσία και στην Ελλάδα μέσω του Apha- ενώ η θυγατρική του, FremantleMedia, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς τηλεοπτικών εκπομπών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...