Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Στους 700 περιορίζονται οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ

Σε 700 ανέρχονται οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου που θα προσληφθούν στην ΕΡΤ για ένα έτος, έναντι 804 που προβλεπόταν αρχικά, όπως αποφάσισε το δ.σ. της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Το συνολικό ετήσιο κόστος που συνεπάγεται η πρόσληψή τους θα φτάνει έως και τα 27 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε το δ.σ., κατά τη χθεσινή και την προχθεσινή του συνεδρίαση, το νέο αίτημα που θα αφορά στην πρόσληψη των 700 συμβασιούχων θα σταλεί στα αρμόδια όργανα για την έκδοση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (Π.Υ.Σ).
Παράλληλα το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την επιλογή της εταιρείας που θα έχει την ευθύνη της μεταφοράς του σήματος της ERT world. Όπως ανακοινώθηκε, μετά την αρχική άρνηση της εταιρείας COMART TELECOM να παρατείνει τη συνεργασία της με την ΕΡΤ μέχρι τη διενέργεια του διαγωνισμού, η ΕΡΤ προχώρησε σε έρευνα αγοράς και πρόσκληση ενδιαφέροντος με κατεπείγουσες διαδικασίες, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα και να διασφαλιστεί η συνέχιση της μετάδοσης του δορυφορικού της προγράμματος για ένα έτος, έως και την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.
Η προσφορά που σύμφωνα με το δ.σ. αποδείχτηκε η πλέον συμφέρουσα είναι εκείνη της εταιρείας PCCW Global, η οποία εγγυάται στην ΕΡΤ καθαρό ετήσιο όφελος ύψους 650.000 ευρώ περίπου, ενώ μέχρι σήμερα η ΕΡΤ, αντί να εισπράττει, κατέβαλε σε ετήσια βάση το ποσό των 350.000 ευρώ (συνολικό όφελος για την ΕΡΤ:1.000.000 ευρώ).
Ακόμη αποφασίστηκε και η σύναψη σύμβασης με την εταιρεία IEC IN SPORTS ΑΒ, δια της οποίας η ΕΡΤ αποκτά τα δικαιώματα μετάδοσης των παγκοσμίων πρωταθλημάτων Ανοικτού και Κλειστού Στίβου και λοιπών γεγονότων για τα έτη 2010 έως και 2013. Η συνολική δαπάνη, η οποία θα καταβληθεί σε επτά δόσεις, ανέρχεται στο ποσό των 2.205.000 δολαρίων Αμερικής.
Τέλος, κατά τις συνεδριάσεις του, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ ενέκρινε μέρος του νέου χειμερινού τηλεοπτικού προγράμματος της εταιρείας, το οποίο θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση των εγκρίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...