Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Κρίση σε εξέλιξη στην Ελευθεροτυπία

Ίσως και εντός της εβδομάδας οι σαρωτικές αλλαγές στην Ελευθεροτυπία, σύμφωνα με το typologies.gr.  Η εκδότρια της εφημερίδας αρνήθηκε να κάνει πίσω στην απόλυση του Σήφη Πολυμίλη που είναι παρελθόν για την εφημερίδα. Από τη χθεσινή συνάντηση με την αντιπροσωπεία των συντακτών προκύπτει ότι πολύ σύντομα θα αλλάξει και το ΔΣ της εταιρείας. Τέσσερα σημεία ανέφερε η Μάνια Τεγοπούλου στους εκπροσώπους των δημοσιογράφων.
. Διατηρεί το “διευθυντικό” δικαίωμα για αλλαγές όπου κρίνει
.Δεν έχει κάτι προσωπικό με τους συντάκτες της εφημερίδας
.Δεν θα πουλήσει και δεν θα κλείσει την εφημερίδα
.Θα γίνουν εκτεταμένες αλλαγές στο ΔΣ της εκδότριας εταιρείας.
Χτες έγινε συνάντηση εκπροσώπων των δημοσιογράφων της Ελευθεροτυπίας με τη Μάνια Τεγοπούλου. Αίτημα τους να ανακληθεί η απόφαση της εκδότριας για την απόλυση του διευθυντή σύνταξης Σήφη Πολυμίλη.
Προηγήθηκε γενική συνέλευση των εργαζομένων που έγινε μετά από απαίτηση της πλειονότητας των συντακτών των δυο εφημερίδων.  Περίπου 85 με 90 άτομα τάχθηκαν κατά της απόλυσης  και  εκφράστηκαν υπέρ του διευθυντή σύνταξης. Ζητήθηκε να γίνει άμεσα συνάντηση με τη Μάνια Τεγοπούλου με αίτημα να μην απομακρυνθεί ο διευθυντής σύνταξης. Επίσης οι συντάκτες έθεσαν θέμα για παρεμβάσεις της εκδότριας στο δημοσιογραφικό τους έργο.
Η απομάκρυνση του διευθυντή σύνταξης Σήφη Πολυμίλη δεν είναι η μόνη καθως πληροφορίες λένε πως στο στόχαστρο μπήκε και ο εκδότης της εφημερίδας Θανάσης Τεγόπουλος αλλά και η διευθύντρια οικονομικών Κ. Σταύρου.
Οι εξελίξεις χαρακτηρίζονται κρίσιμες καθώς η εφημερίδα βρίσκεται σε σταυδροδρόμι. Οι εργαζόμενοι θεωρούν πως με τις αψυχολόγητες ενέργειες της εκδότριας δημιουργείται μείζον θέμα στη λειτουργία της Εευθεροτυπίας και πολλοί φοβούνται ότι μπορεί να  ενεργοποηθεί το χειρότερο σενάριο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...