Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ε.Τ.Ι.Τ.Α.: Καταγγελία ΣΚΑΙ

Η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι "για άλλη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες της αλαζονικής συμπεριφοράς των υπευθύνων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ο οποίος... εκτός του ότι δεν συμμορφώνεται με τις καταγγελίες της Ένωσής μας αλλά και του απλού τηλεθεατή στο να μην «σπάει» την απεργία μας, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα παραδεχόμενος ουσιαστικά μέσω παρουσιαστή του ότι παρανομεί. Και αυτό γιατί βάσει της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που ισχύει , την οποία έχει προσυπογράψει ως μέλος της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε., και όπως αναφέρεται ρητά στο άρθρο 1 παρ 5: «Η σχέση εργασίας που συνδέει τους τεχνικούς με τον τηλεοπτικό σταθμό είναι σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.» , και σε συνδυασμό με την εξήγηση που έδωσε ο κ.Λυριτζής σε μέλος του Διοικητικού μας Συμβουλίου, σε κατ ιδίαν συνομιλία, μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης “tweeter” ότι οι τεχνικοί του ΣΚΑΪ δεν απεργούν γιατί δουλεύουν με μπλοκάκι, συμπεραίνουμε ότι στο συγκεκριμένο θέμα ο ΣΚΑΪ παρανομεί αφού αντί να έχει μόνιμους τεχνικούς στην ουσία έχει συνεργαζόμενους τεχνικούς ορισμένου χρόνου.

Καταγγέλλουμε για μία ακόμα φορά πως ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός καταστρατηγεί τα περισσότερα άρθρα της σύμβασης την οποία ο ίδιος έχει αποδεχθεί και πως μέσω της Διεύθυνσης του τρομοκρατεί τους τεχνικούς που εργάζονται σε αυτόν με απόλυση σε περίπτωση που απεργήσουν.

Κύριοι αν νομίζετε ότι με αυτές τις τακτικές θα μπορέσετε να επιβιώσετε στην τηλεοπτική αγορά , καταστρατηγώντας πολλαπλά άρθρα της Συλλογικής Σύμβασης , καταδικάζοντας τους εργαζόμενους σε συνθήκες δουλείας και όχι εργασίας , είστε γελασμένοι! Ο κόσμος θα δώσει την απάντηση του σύντομα"..

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ --- Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΗΚΑΡΗΣ --- ΝΙΚΟΣ ΣΠΥΡΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...