Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

"Η συνεργασία μας δεν ήταν ευκαιριακή, τυχαία και ιδιοτελής".

Οι παρατάξεις «Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση» και «Δημοσιογραφική Ενότητα» (ΕΣΗΕΑ), «Δημοσιογραφική Ενότητα -Προοπτική» (ΕΣΗΕΜΘ) και «Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων» (ΕΣΠΗΤ) που συνεργάστηκαν στο 6ο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ στο πλαίσιο του συνδυασμού «Ενότητα - Μεταρρύθμιση - Προοπτική», μετά την επίσημη ανακήρυξη των αποτελεσμάτων και εν όψει της επικείμενης συνεδρίασης για τη συγκρότηση του ΔΣ της Ομοσπονδίας ανακοινώνουμε τα εξής:

Η συνεργασία μας δεν ήταν ευκαιριακή, τυχαία και ιδιοτελής. Μας ενώνουν κοινές αντιλήψεις, δεσμεύσεις και αποφάσεις για ένα δημιουργικό και αγωνιστικό συνδικαλισμό που έχει επιχειρήματα και προτάσεις, υπερασπίζεται με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα τα συμφέροντα του κλάδου, μπορεί να θωρακίσει την αξιοπρέπεια και αξιοπιστία της συνδικαλιστικής δράσης, να ενισχύσει στους συναδέλφους μας την εμπιστοσύνη, την αλληλεγγύη, την συμμετοχή και την ενότητα. Μας ενώνει η αγωνία για την κρίσιμη κατάσταση στο χώρο της ενημέρωσης.

Το γεγονός ότι ο συνδυασμός μας αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, διευρύνοντας ταυτόχρονα την καταγραμμένη αριθμητική παρουσία των εκπροσώπων του, αποδεικνύει την ανάγκη δημιουργίας σχημάτων πάνω σε κοινές αρχές, διαφάνεια, ήθος.

Η «Ενότητα - Μεταρρύθμιση - Προοπτική» προσέρχεται στην πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος ΔΣ της ΠΟΕΣΥ με τη βεβαιότητα ότι, πέρα από τα κοινά σημεία που ήδη έχουν κατατεθεί στις προγραμματικές δεσμεύσεις των παρατάξεων και τα οποία μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για την ανάπτυξη ενός κοινά αποδεκτού προγράμματος δράσης, υπάρχουν και οφείλουμε να αναζητήσουμε -όπου είναι δυνατόν- τα πρόσωπα που θα εγγυηθούν την τήρηση συμφωνιών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας.

Στηρίζουμε προσπάθειες που ενώνουν, επειδή πιστεύουμε ότι μόνο αυτές μπορούν να αποτρέψουν στρεβλώσεις, αδιέξοδα και τυχοδιωκτισμούς. Θα συνεχίσουμε να τις στηρίζουμε όσο παραμένουν ειλικρινείς, αγωνιστικές και δεν παρασύρονται από σκοπιμότητες.

«Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση» «Δημοσιογραφική Ενότητα» «Δημοσιογραφική Ενότητα - Προοπτική» και «Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...