Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΕΣΗΕΑ: "Γιατί αποχώρησε ο Τσαλαπάτης"

Ανακοίνωση Κίνησης Επαγγελματιών ΔημοσιογράφωνΜε ανοιχτή συμμαχία ΚΚΕ και Σύριζα και υποψήφιο πρόεδρο Τρίμη για τυφλές απεργίες και βέβαια ακυβερνησία στην ΕΣΗΕΑ, συνεχίζονται οι άκαρπες συνεδριάσεις μήπως και συγκροτηθεί σε σώμα το ΔΣ της Ένωσης.
Την ίδια ώρα μεγαλώνει το τσουνάμι από τις απολύσεις, κόβονται οι μισθοί με ατομικές συμβάσεις και έρχονται καινούργιες περικοπές στις συντάξεις. Στην προχθεσινή ψηφοφορία του ΔΣ για την υποψηφιότητα Τρίμη, τα 3 ναι και το ένα άκυρο που βαφτίσθηκε ως ναι, είχαν προέλευση τους 4 της συνεργασίας. 4 όχι και 3 λευκά.
Η τραγική εξέλιξη όμως είναι η μεγάλη αποδοκιμασία του κλάδου που καταψήφισε τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του 2010 αλλά και τον οικονομικό προϋπολογισμό του 2011. Και στις δυο περιπτώσεις το 56% των μελών της ΕΣΗΕΑ ψήφισαν όχι. Το αποτέλεσμα είναι βέβαια ότι δεν θα μπορεί να λειτουργεί πλέον η ΕΣΗΕΑ αφού δεν θα μπορεί να πληρώνει ούτε μισθούς. Την γραμμή για καταψήφιση έδωσαν Τρίμης Νταβανέλος στους οπαδούς τους, που τήρησαν ευλαβικά την γραμμή.
Από την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Παρασκευής αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο πλειοψηφών σύμβουλος Δημήτρης Τσαλαπάτης και είναι αμφίβολο αν θα παραμείνει, δεδομένου ο,τι χωρίς συνεδρίαση, συνεννόηση και χωρίς δικαίωμα για συζήτηση επιχειρήθηκε από αριστερές πλειοψηφίες της στιγμής πραξικοπηματικά να κάνουν τα δικά τους και να νομιμοποιηθεί εμμέσως η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την οποία κήρυξε η ΠΟΕΣΥ δήθεν σε συνεννόηση με την ΕΣΗΕΑ, χωρίς όμως να έχει συζητηθεί τίποτα.
Την προηγουμένη μέρα επίσης μέλη παρατάξεων που ευθύνονται και για πάληότερη κατάληψη της ΕΣΗΕΑ επιχείρησαν προπηλακισμούς στην αίθουσα του ΔΣ και ομάδα συνδικαλιστών συγκεκριμένης παράταξης έστειλε απειλητική επιστολή αποκαλώντας όλα τα μέλη του ΔΣ ύποπτους επειδή δεν ψηφίζουν τους εκλεκτούς τους.
Είχαν προηγηθεί δραματικές εξελίξεις το μεσημέρι στην συνέλευση των συντακτών στο ραδιοσταθμό ΦΛΑΣ με δύο μέλη του ΔΣ να διαπληκτίζονται με τους συντάκτες του σταθμού επειδή ήθελαν να τους επιβάλουν την άποψη τους με το έτσι θέλω.
Η θέση της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων είναι:
-όχι στις τυφλές απεργίες
-ούτε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Η πρόταση επίσης που έχει κατατεθεί για τη συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ είναι
Να αποκτήσει αμέσως η ΕΣΗΕΑ Οικουμενικό Προεδρείο με τη συμμετοχή ή τη στήριξη όλων που να υπηρετήσουν αμέσως τις ακόλουθες προτεραιότητες:
1.Αμεση εξασφάλιση κλαδικών ΣΣΕ-διεκδίκηση-διαπραγμάτευση- διασφάλιση θέσεων εργασίας με ταυτόχρονη απογραφή από το ΤΣΠΕΑΘ- Ανάκληση απολύσεων.
2 α. διασφάλιση των πόρων του ταμείου
β. κατοχύρωση του ύψους συντάξεων των ταμείων τύπου επιστροφή παρακρατηθέντων ( 10% του νόμου Πετραλιά, και περικοπών από τις συντάξεις)
3 Σχέδιο αντιμετώπισης της ανεργίας και νομική-δικαστική συνδρομή για όλους (LEGAL AID)
4.κρατικη διαφήμιση χορηγίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και κοινοτικά κονδύλια μόνο στα ΜΜΕ που τηρούν ρήτρα μισθωτής εργασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...