Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΕΡΤ: Κατεβάζουν ρολά ΕΤ1, Σινε -Σπορ +, ραδιοσταθμοί και η Ραδιοτηλεόραση

Την αναδιάρθρωση της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης με έμφαση στην ανάπτυξη των πολυμέσων, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος. Συγκέντρωση δυνάμεων στην τηλεόραση με βασικούς πόλους τη ΝΕΤ και την ΕΤ3. Συγχώνευση περιφερειακών σταθμών στο ραδιόφωνο και κατάργηση 15 από τους 20 πομπούς που εκπέμπουν στα μεσαία.
Κατά τα άλλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε τη σύσταση Ανεξάρτητης Επιτροπής που θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα τo νέο μοντέλο διοίκησης της δημόσιας τηλεόρασης. Παρουσιάζοντας τις αλλαγές που όπως είπε, θα προχωρήσουν άμεσα στο χώρο των δημόσιων μέσων ενημέρωσης, ο κ. Μόσιαλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα πολυμέσα όπου όπως έκανε γνωστό, θα ενταχθεί σημαντικό μέρος του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΡΤ Στο πλαίσιο της ανάπτυξης των πολυμέσων, ο υπουργός Επικρατείας προανήγγειλε την ίδρυση γενικής διεύθυνσης πολυμέσων, την αναβάθμιση της ιστοσελίδας της ΕΡΤ, και την εισαγωγή υπηρεσιών και εφαρμογών όπως το webradio το διαδραστικό διαδίκτυο κ.α., καθώς επίσης συμπράξεις με άλλα δημόσια μέσα, όπως το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ
Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς

Οι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις στο χώρο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης πρέπει να γίνουν με γνώμονα την προστασία των εργασιακών σχέσεων, χωρίς απολύσεις και με βάση τις ανάγκες για αντικειμενική και πλουραλιστική ενημέρωση όλων των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...