Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Στη Βουλή η επίθεση στο δημοσιογράφο Μ. Κυπραίο

Κοινή επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσαν σήμερα, ο Πρόεδρος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Γιάννης Δημαράς και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης τσίπρας, που αφορά στην απόδοση ευθυνών, για την αδικαιολόγητη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου, με αποτέλεσμα την ανεπανόρθωτη βλάβη που υπέστη.

Από τα ερωτήματα που τίθενται, επισημαίνεται η αναγκαιότητα της αναθεώρησης της απαράδεκτης και αλόγιστης χρήσης χειροβομβίδων κρότου-λάμψης (αλλά και επιβλαβών χημικών ουσιών, όπως έχουμε τονίσει σε προηγούμενες ερωτήσεις μας) κατά ειρηνικών διαδηλωτών και της προστασίας, των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Θέμα: Απόδοση ευθυνών για την επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου

Στις 15 Ιουνίου 2011, «επιτύχατε» τον πρωταρχικό σας σκοπό, δηλαδή την απρόσκοπτη λειτουργία της Βουλής, με κάθε ανθρώπινο ή άλλο κόστος, σπέρνοντας τον πανικό και το φόβο στους διαδηλωτές, που είχαν κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας. Δυστυχώς, δεν προβαίνουμε σε καμία υπερβολή, εφόσον η βάρβαρη, ανελέητη και αυθαίρετη αστυνομική βία τις μέρες εκείνες μιλούσε από μόνη της.

Αποτέλεσμα αυτής, τα πολλά περιστατικά σοβαρών τραυματισμών, με αποκορύφωμα την ανεπανόρθωτη βλάβη που υπέστη, ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος κατά την ώρα εργασίας του, στην πλατεία Συντάγματος, από ρίψη χειροβομβίδας κρότου-λάμψης, που εκτόξευσε εναντίον του άνδρας διμοιρίας των ΜΑΤ. Αρχικά, το γεγονός της ύβρης που δέχτηκε από το διμοιρίτη και έπειτα της εντολής που έδωσε στον υφιστάμενό του να προβεί στην αναίτια αυτή επίθεση, σύμφωνα με τη μαρτυρία του, παρά την επίδειξη της δημοσιογραφικής του ταυτότητας (μέλους ΕΣΗΕΑ) είναι απαράδεκτο, κατακριτέο και θλιβερό για την κοινωνία που οικοδομούμε. Από την ημέρα εκείνη, μέχρι και σήμερα ο Μανώλης Κυπραίος και η οικογένειά του ζει το δικό της Γολγοθά, με τακτικές ιατρικές εξετάσεις που έχουν ως οριστικό πόρισμα την ολική κώφωση και την αστάθεια κατά τη στάση και τη βάδιση του, ενώ τεράστιες είναι οι επιπτώσεις και στον τομέα της ψυχοσύνθεσής του. Στις 10/08/11, υποβλήθηκε σε λεπτή και πολύωρη χειρουργική επέμβαση εμφύτευσης τεχνητού κοχλία, της οποίας τα αποτελέσματα είναι νωρίς ακόμα να εκτιμηθούν, προκειμένου να αποκατασταθεί η κατάσταση της υγείας του. Η σημερινή του κατάσταση, δεν του επιτρέπει σε καμία περίπτωση την άσκηση των επαγγελματικών καθηκόντων, κάτι που επηρεάζει καταλυτικά την ατομική του επιβίωση.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Τι προτίθεστε να κάνετε για την άμεση απόδοση των αστυνομικών ευθυνών;
2. Πώς σκοπεύετε να τιμωρήσετε τους υπαίτιους της αποτρόπαιης αυτής πράξης εναντίον ενός πολίτη και επαγγελματία που τη δεδομένη χρονική στιγμή εργάζονταν, ενημερώνοντας την κοινή γνώμη για τα τεκταινόμενα, προκειμένου να αποκατασταθεί το λαϊκό αίσθημα δικαίου;
3. Έχετε την ειλικρινή πρόθεση να εγγυηθείτε στο μέλλον τις συνθήκες με τις οποίες δουλεύουν δημοσιογράφοι και τεχνικοί στα Μέσα Ενημέρωσης και με ποιο τρόπο;
4. Ποιες είναι οι προθέσεις αναφορικά με την αναθεώρηση της χρήσης χειροβομβίδων κρότου λάμψης εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών;»
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...