Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΕΤΙΤΒΕ: “Μην υπογράψετε ατομικές συμβάσεις”

Η Ένωση Τεχνικών Βόρειας Ελλάδας, ΕΤΙΤΒΕ, σε ανακοίνωση της επισημαίνει:


"Καλούμε όλους τους Τεχνικούς (μέλη μας και μη) σε περίπτωση που, το επόμενο χρονικό διάστημα, δεχτούν πιέσεις να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας να αρνηθούν κατηγορηματικά.Η υπογραφή ατομικής σύμβασης εργασίας, ακόμα κι αν, σε πρώτη φάση, περιλαμβάνει μικρές μειώσεις ή γιατί όχι και δελεαστικούς όρους, σημαίνει άμεση απομάκρυνση του υπογράφοντος από την ομπρέλα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και δίνει δικαίωμα στον εργοδότη όποτε θέλει να προχωρεί σε επιζήμιες, για τον εργαζόμενο, εργασιακές μεταβολές.
Ενημερώνουμε ότι η υπάρχουσα ΣΣΕ, ακόμα κι αν ο εργοδότης ισχυρισθεί ότι έχει λήξει, εξακολουθεί να ισχύει επ’ αόριστον για όλους τους μέχρι σήμερα εργαζόμενους τεχνικούς.
Σε περίπτωση που υπάρξουν απειλές για απολύσεις προκειμένου να αποσπάσουν την υπογραφή, ζητάμε να αναφερθούν αμέσως στην Διοίκηση της Ένωσης για να προβεί σε άμεσες κινητοποιήσεις. Η απόλυση επειδή κάποιος δεν υπέκυψε στις πιέσεις να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας είναι εκδικητική και επομένως άκυρη.
Τέλος, ενημερώνουμε, ότι ο ΟΜΕΔ έχει πλέον συγκροτηθεί και σε επικοινωνία που είχε μαζί μας, μας ενημέρωσε ότι στα τέλη του Αυγούστου θα μας καλέσει για την έναρξη της διαδικασίας μεσολάβησης και διαιτησίας. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση μέσα στο φθινόπωρο θα έχουμε νέα ΣΣΕ που θα ισχύσει αναδρομικά από τις αρχές του 2011".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...