Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Διεθνείς διακρίσεις για παραγωγές της ΕΡΤ

ERT Digital logo.Image via Wikipedia Σημαντικές διεθνείς διακρίσεις απέσπασαν μια τηλεοπτική και δύο ραδιοφωνικές παραγωγές της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, οι οποίες πέρασαν τη φάση της προεπιλογής του πλέον σημαντικού Ευρωπαϊκού Διαγωνιστικού Φεστιβάλ «PRIX EUROPA 2011».

Ειδικότερα, στην κατηγορία «Τηλεοπτικό Ντοκιμαντέρ», στην τελική φάση του φεστιβάλ θα διαγωνιστεί το «Λασκάρεως 99, Αθήνα» από τη σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΤ1 «Docville», σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Πατρώνη και εκτέλεση παραγωγής του Μαρκ Γκαστίν, διεκδικώντας το βραβείο «Καλύτερο Τηλεοπτικό Ντοκιμαντέρ για το έτος 2011». Το στάδιο προεπιλογής πέρασαν 117 από τις 365 τηλεοπτικές παραγωγές που αρχικά υπέβαλαν συμμετοχή.

Η Ελληνική Ραδιοφωνία σημείωσε διπλή επιτυχία, με δύο παραγωγές υποψήφιες στην τελική διαγωνιστική φάση του PRIX EUROPA. Το ντοκιμαντέρ «To Παιχνίδι της Φτώχειας», σε σκηνοθεσία του Εμμανουήλ Κουτσουρέλη (ραδιοφωνικός παραγωγός του Τρίτου Προγράμματος της Ε.ΡΑ) και έρευνα-κείμενα των Ηλία Μαρμαρά και Δημήτρη Δαλδάκη, θα διεκδικήσει το βραβείο «Καλύτερο Ευρωπαϊκό Ραδιοφωνικό Ντοκιμαντέρ για το έτος 2011».

Στην κατηγορία «Μουσική Εκπομπή» προκρίθηκε η παραγωγή της Ε.ΡΑ «Το θέμα είναι τα μάτια», σε σκηνοθεσία και κείμενα του Αλέξανδρου Ζούκα (ραδιοφωνικός παραγωγός του Δεύτερου Προγράμματος της Ε.ΡΑ) και καθίσταται υποψήφια για το βραβείο «Καλύτερο Ευρωπαϊκό Ραδιοφωνικό Μουσικό Πρόγραμμα 2011». Κατόπιν αξιολόγησης, στην τελική φάση θα διαγωνιστούν 93 ραδιοφωνικές παραγωγές από τις 159 που είχαν υποβληθεί συνολικά.

Το Ευρωπαϊκό Διαγωνιστικό φεστιβάλ Tηλεοπτικών, Ραδιοφωνικών και Διαδικτυακών παραγωγών «PRIX EUROPA 2011», θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 29 Οκτωβρίου, στο Βερολίνο της Γερμανίας. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς καθώς και παραγωγούς ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων και έχει στόχο να αναδείξει τα καλύτερα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα Ευρωπαίων δημιουργών. Στις 29 Οκτωβρίου, κατά την επίσημη τελετή, θα απονεμηθούν συνολικά 14 βραβεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...