Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Η νεολαία διαβάζει -ακόμα- εφημερίδες!

Τις εφημερίδες εκείνες που κατορθώνουν, σε παγκόσμιο επίπεδο, να προσελκύουν νεανικό κοινό μέσα σε μια ψηφιακή εποχή, επιβραβεύει η WAN-IFRA. 
 
Τη δυνατότητα να προσελκύουν νεανικό κοινό, έχουν ακόμα οι εφημερίδες ανά τον κόσμο, γεγονός που αποδεικνύουν και τα βραβεία WAN-IFRA για τα έντυπα εκείνα, τα οποία προχωρούν σε πρωτοβουλίες για να "θέλξουν" τις νέες γενιές αναγνωστών. 

Συνολικά, τη φετινή χρονιά θα απονεμηθούν 24 World Young Reader Prize, που καλύπτουν ευρεία κλίμακα χωρών και πολιτισμών. Το βραβείο World Young Reader Newspaper of the Year θα παραλάβει η Jawa Pos από την Ινδονησία για την τρισέλιδη έκδοση με τίτλο "DetEksi" που μετράει ήδη 11 χρόνια ζωής. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία συνδυάζει ειδήσεις, συνεντεύξεις με εντυπωσιακή στρατηγική marketing και προσελκύει περισσότερους από 5.000 μαθητές. Παράλληλα, διοργανώνει ποικίλες σχολικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.      

"Η κριτική επιτροπή που αποτελείται από προηγούμενους νικητές και experts στην ανάπτυξη της νεανικής ανάγνωσης, εντυπωσιάστηκαν από την ποικιλία εντυπωσιακών πρακτικών τη φετινή χρονιά" τόνισε μεταξύ άλλων η executive director ανάπτυξης νεανικής ανάγνωσης της World Association of Newspapers and News Publishers (WAN-IFRA), Aralynn McMane.    

Σημειώνεται πως η WAN-IFRA επιβραβεύει σε ετήσια βάση τις εφημερίδες που έχουν "τρέξει" το καλύτερο πρόγραμμα αναφορικά με την προσέλκυση νεαρών αναγνωστών. Τη διοργάνωση, υποστηρίζει η παγκόσμια εταιρεία παραγωγής χάρτου, Norske Skog, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη WAN-IFRA. Τα βραβεία θα απονεμηθούν επίσημα στις 12 Οκτωβρίου στη Βιέννη, στη διάρκεια του World Newspaper Congress, ενώ οι κορυφαίοι νικητές προέρχονται από τη Βραζιλία (Gazeta do Povo), την Ινδία (The Hindu), την Πορτογαλία (Diário de Notícias & Jornal de Notícias), τις Φιλιππίνες (Sinag Publishing and Printing Services) και τις ΗΠΑ (Wall Street Journal).

advertising.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...