Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Αντίθετος ο ΕΔΟΕΑΠ, στον μη υποχρεωτικό χαρακτήρα της δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες

Την έντονη ανησυχία της, για το θέμα που έχει ανακύψει με την μη υποχρεωτική δημοσίευση ισολογισμών στις εφημερίδες, καθώς και «για τα αλλεπάλληλα πλήγματα, που δέχονται οι επιχειρήσεις των Μέσων Ενημέρωσης, οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία τους» εκφράζει με ανακοίνωση της η Διοίκηση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης.

Η διοίκηση του Ταμείου, θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό, «επιχειρείται ένα ακόμη πλήγμα στα ελληνικά ΜΜΕ» και μάλιστα «με το ψευδεπίγραφο επιχείρημα ότι το απαιτούν… οι Βρυξέλλες».

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται ότι το ποσό που καλούνται να καταβάλλουν μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις για τη δημοσίευση των ισολογισμών στις εφημερίδες «είναι εξαιρετικά χαμηλό συγκριτικά με τις λειτουργικές δαπάνες τους και για την πλειοψηφία των περιπτώσεων ευτελές, ενώ είναι απολύτως ανταποδοτικό για τις ίδιες τις επιχειρήσεις».

Η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, θεωρεί «παραπλανητική και υποκριτική την επιχειρηματολογία ότι η δημοσιότητα των ισολογισμών μπορεί να διασφαλιστεί μέσω Διαδικτύου» και σημειώνει, ότι «ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το Διαδίκτυο δεν μπορεί να αντικαταστήσει τους στόχους και τους σκοπούς, που εξυπηρετεί η καθιερωμένη υποχρεωτική δημοσίευση των ισολογισμών στις εφημερίδες, δημιουργείται τεράστιο θέμα διακριτικής και άνισης μεταχείρισης των πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό».

Τέλος συντάσσεται με τις θέσεις των Δημοσιογραφικών Ενώσεων και Ομοσπονδιών και την ομόθυμη βούληση των εργαζομένων στον Τύπο, για τη διατήρηση του νομοθετικού κανόνα ( Ν. 2190/1920 ), που εξυπηρετεί τη διαφάνεια και το θεσμικό έλεγχο των οικονομικών στοιχείων των ΑΕ και ΕΠΕ και εκφράζει, την αγωνία της για το γεγονός ότι απουσιάζει οποιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία εφαρμογής κανόνων υγιούς λειτουργίας της ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...