Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ρουκέτα στην καρδιά της δημοσιογρα​φίας


Εκείνη, μία από τις πιο μαχητικές πολεμικές ανταποκρίτριες του διεθνούς δημοσιογραφικού στερεώματος. Εκείνος, ένας από τους πλέον καταξιωμένους φωτορεπόρτερ στον κόσμο.

Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος των Sunday Times Μαρί Κόλβιν και ο Γάλλος φωτογράφος Ρεμί Οσλίκ σκοτώθηκαν εν ώρα καθήκοντος, όταν ρουκέτα έπληξε το αυτοσχέδιο κέντρο Τύπου των αντικαθεστωτικών στην αιματοκυλισμένη Χομς της Συρίας, προκαλώντας νέο γύρο διεθνούς κατακραυγής για τις πρακτικές του καθεστώτος Άσαντ.

Με μακρά θητεία σε πολέμους στη Μέση Ανατολή και αλλού, η Μαρί Κόλβιν ήταν μία ατρόμητη ρεπόρτερ. Είχε χάσει το μάτι της σε αποστολή στη Σρι Λάνκα το 2001 και, έκτοτε, φορούσε μαύρη καλύπτρα. Είχε τιμηθεί στη Βρετανία με το βραβείο του καλύτερου ανταποκριτή στο εξωτερικό για το 2010.

Ο Ρεμί Οσλίκ γεννήθηκε το 1983 στη Γαλλία και η πρώτη του αποστολή σε ζώνη συγκρούσεων ήταν στην Αϊτή όταν ήταν μόλις 20 ετών. Με το φωτογραφικό του φακό είχε καλύψει τις εξεγέρσεις στην Τυνησία, την Αίγυπτο και τη Λιβύη. Συνεργαζόταν με τα περιοδικά Time και Paris Match και με την Wall Street Journal. Τιμήθηκε από το World Press το 2012 για τα ρεπορτάζ του στη Λιβύη.

 aixmi.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...