Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

«ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ»

Την προσοχή τόσο των εταιρειών δημοσκοπήσεων όσο και των πολιτών, αναφορικά με τη δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων που καταγράφουν την πρόθεση ψήφου ή πιθανό εκλογικό αποτέλεσμα, εφιστούν με κοινή ανακοίνωσή τους η Ελεγκτική Δημοσκοπήσεων και ο ΣΕΔΕΑ.

Όπως αναφέρουν θα πρέπει κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων να αναφέρεται με κάθε τρόπο προς το κοινό ότι πρόκειται για εκτιμήσεις.

«Ιδιαίτερα μάλιστα στη σημερινή ευρωπαϊκή συγκυρία όπου τα αποτελέσματα των ελληνικών δημοσκοπήσεων γίνονται αντικείμενο επιπόλαιων κρίσεων και χρησιμοποιούνται κατά τρόπο ενίοτε υποβολιμαίο», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:
«Θεωρούμε ότι πρέπει απαραιτήτως σε όλες τις περιπτώσεις δημοσιοποίησης δημοσκοπικών ευρημάτων να αναφέρεται και να τονίζεται πρωτίστως η ρευστότητα των προτιμήσεων όπως καταγράφονται δημοσκοπικά στην πρόθεση ψήφου και εφόσον συνοδεύεται από εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος να γίνεται σαφές ότι αυτό αποτελεί εκτίμηση με ευθύνη της εταιρείας που διεξάγει την έρευνα. Περεταίρω συστήνεται η υπογράμμιση με κάθε μέσο, τρόπο και σε κάθε ευκαιρία του γεγονότος ότι η πρόθεση ψήφου στο πλαίσιο της παρούσας κοινωνικοπολιτικής ρευστότητας πρέπει να ερμηνεύεται ως ασταθές μέγεθος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...