Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ασυνήθιστο επεισόδιο με δημοσιογράφο στο Λευκό Οίκο

Ένας δημοσιογράφος ο οποίος εργάζεται σε συντηρητικό ιστότοπο πρωταγωνίστησε σε ένα μάλλον ασυνήθιστο επεισόδιο στο Λευκό Οίκο, όταν διέκοψε τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα καθώς έκανε μια δήλωση, χωρίς να έχει ολοκληρώσει-απαιτώντας εξηγήσεις για την απόφασή του να δώσει στους νέους μετανάστες μια ευκαιρία να παραμείνουν στο έδαφος των ΗΠΑ.

«Γιατί ευνοείτε τους ξένους σε βάρος των Αμερικάνων εργαζόμενων;», φώναξε ο δημοσιογράφος, που αργότερα είπε ότι είναι ο Νιλ Μονρό του ιστοτόπου The Daily Caller, από το χώρο όπου βρίσκονταν οι δημοσιογράφοι που άκουγαν τον Ομπάμα να μιλάει στο Ρόουζ Γκάρντεν του Λευκού Οίκου, σε απευθείας τηλεοπτική σύνδεση.

Ο Ομπάμα, εμφανώς ενοχλημένος από την διακοπή, σταμάτησε να διαβάζει την δήλωσή
του και είπε «Συγγνώμη, κύριε. Δεν είναι η ώρα για ερωτήσεις, κύριε». Ο Μονρό τον διέκοψε ξανά, ωθώντας τον Ομπάμα να πει: «δεν ζήτησα καυγά. Απαντώ στην ερώτησή σας».

Οι δημοσιογράφοι που είναι διαπιστευμένοι στο Λευκό Οίκο συνηθίζουν να απευθύνουν σε έντονο ύφος, και αρκετές φορές φωνάζοντας, ερωτήσεις προς τον πρόεδρο αφού κάνει τις δηλώσεις του, αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιο δημοσιογράφος να τον διακόψει, ειδικά σε χώρους όπως το Όβαλ Όφις ή το Ρόουζ Γκάρντεν.

Παρά ταύτα σε ανακοίνωσή του στον ιστότοπο Daily Caller ο αρχισυντάκτης του, Τάκερ Κάρλσον, υπερασπίστηκε τον Μονρό, λέγοντας ότι «η δουλειά του ρεπόρτερ είναι να κάνει ερωτήσεις και να παίρνει απαντήσεις. Η δουλειά μας είναι να ανακαλύπτουμε τι σκαρώνει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Οι πολιτικοί συχνά δεν θέλουν να μας πουν. Ο καλός ρεπόρτερ βρίσκει την είδηση. Είμαστε περήφανοι για τον Νιλ Μονρό».

Ο ιστότοπος Daily Caller ιδρύθηκε από τον Κάρλσον, συντηρητικό σχολιαστή, και το Νιλ Πατέλ, σύμβουλο του πρώην αντιπροέδρου Ντικ Τσένι.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...