Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ποιές εκπομπές πήραν το "πράσινο φως" από την ΕΡΤ και σε ποιές άναψε...κόκκινο ;

Η ΕΡΤ αποφάσισε να εγκρίνει κάποιες εκπομπές και να "κόψει" άλλες, στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο135.000 ευρώ θα βγουν από τα ταμεία της ΕΡΤ, προκειμένου να πληρωθεί στην Ε.Ε.Τ.Τ. το πρόστιμο που της επεβλήθη, εξαιτίας παράνομης χρήσης συχνοτήτων! Φυσικά, προκαλεί ερωτήματα, πως η ΕΡΤ μπήκε στη διαδικασία (και αν το έκανε) να χρησιμοποιήσει...παράνομες συχνότητες, ωστόσο έχει ήδη γίνει αίτηση ακύρωσης της συγκεκριμένης απόφασης. Το τελευταίο Δ.Σ. της ΕΡΤ, ωστόσο, ενέκρινε όπως διαβάζουμε την καταβολή του ποσού. Αν θα δωθούν ή όχι, είναι άγνωστο...

Ακόμα, ενδιαφέρον έχει το...κόκκινο φως που άναψε σε μία εκπομπή που είχε προκαλέσει αντιδράσεις πριν από μερικές εβδομάδες, με τίτλο "Οινοταξιδέματα". Η παραγωγή δεν θα γίνει εξαιτίας κωλύματος νομικής φύσεως.

Συγκεκριμένα το Δ.Σ. της ΕΡΤ αποφάσισε και :

- Ενέκρινε την καταβολή στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) διοικητικού προστίμου 135.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι η Ε.Ε.Τ.Τ. επέβαλε το συγκεκριμένο πρόστιμο με την αιτιολογία της παράνομης χρήσης συχνοτήτων και κέντρων εκπομπής, που αφορούσε και ακριτικές περιοχές. Η ΕΡΤ Α.Ε. έχει προσφύγει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές ζητώντας την ακύρωση της ως άνω απόφασης της Ε.Ε.Τ.Τ. και ως εκ τούτου επιφυλάσσεται ρητώς έως την έκδοση αμετακλήτου δικαστικής αποφάσεως.

- Ενέκρινε την αποδοχή δωρεών από τη Διεύθυνση Μουσείου Αρχείου της ΕΡΤ.

- Ενέκρινε την παραχώρηση αυτοκινήτου εξωτερικών μεταδόσεων ΟΒ VAN 6 της ΕΡΤ στην ΕΤ3.

- Ενέκρινε την κατακύρωση διαγωνισμού για προμήθεια διαλογικών υπηρεσιών ηλεκτρονικής επικοινωνίας SMS και υπηρεσιών ψηφιακών γραφικών του τύπου «generated digital signage and broadcast graphics».

- Ενέκρινε τη ματαίωση των αποτελεσμάτων ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού και την επανάληψή του για την προμήθεια εφαρμογής λογιστηρίου, προϋπολογισμού, αποθηκών, παγίων και αποθεμάτων.

- Αποφάσισε την ακύρωση της εκτέλεσης τηλεοπτικής παραγωγής με τίτλο «ΟΙΝΟΤΑΞΙΔΕΜΑΤΑ», καθώς υπάρχουν κωλύματα νομικής φύσεως αναφορικά με τα πνευματικά δικαιώματα της παραγωγής.

- Ενέκρινε την ανανέωση της εσωτερικής παραγωγής με τίτλο «ΣΤΑ ΑΚΡΑ». Πρόκειται για 20 επεισόδια, διάρκειας90’ το καθένα. Το ανώτατο προϋπολογισθέν κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 2.162,4 ευρώ (συμπ. ΦΠΑ).

- Ενέκρινε τις δαπάνες των μεταδόσεων του «Euroleague Basket 2012 / Final 4» για την περίοδο 9 – 15 Μαΐου 2012. Το συνολικό κόστος παραγωγής των μεταδόσεων ανήλθε στο ποσό των 51.330 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

- Ενέκρινε την ανανέωση για ένα έτος της παραμονής των ανταποκριτών της ΕΡΤ στην Αυστραλία.

- Ενέκρινε την ανανέωση των συμβάσεων, με μειωμένο τίμημα κατόπιν διαπραγματεύσεων, με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία THOMSON REUTERS HELLAS S.A. και AP Associated Press.

- Ενέκρινε την καταβολή ποσών σε συνταξιοδοτηθέντες υπαλλήλους της ΕΡΤ για αποπληρωμή αδείας του 2008 και ως αποζημίωση για τη μη χορήγηση ρεπό.

- Ενέκρινε την αγορά CD από Παραγωγούς της Γενικής Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας. Το ανώτατο προϋπολογισθέν κόστος ανέρχεται σε 20.000 ευρώ (συμπ. ΦΠΑ).

- Ενέκρινε την τροποποίηση της ΑΔΣ 1045/30.5.12Θ. 12ο για Εξωτερικές – μικτές παραγωγές της Γενικής Δ/νσης Ραδιοφωνίας.

- Ενέκρινε την υποβολή προσφοράς για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Προολυμπιακού Τουρνουά Μπάσκετ, από 2 Ιουλίου έως 8 Ιουλίου 2012, με σημαντικά μειωμένο τίμημα σε σύγκριση με την προηγούμενη διοργάνωση του 2008.

- Ενέκρινε την απόσπαση τακτικού υπαλλήλου σε υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου. Επισημαίνεται ότι η μισθοδοσία του συγκεκριμένου υπαλλήλου δεν θα βαρύνει την ΕΡΤ Α.Ε.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...