Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Νέοι δημοσιογράφοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

European Parliament
European Parliament (Photo credit: jocelyn.aubert)
Ομάδα 29 νέων δημοσιογράφων, φοιτητών και σπουδαστών σχολών ΜΜΕ από την Αθήνα συνοδευόμενοι από καθηγητές τους, επισκέφθηκαν το ΕΚ στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο ενημερωτικού σεμιναρίου που διοργάνωσε το Γραφείο Ενημέρωσης του ΕΚ στην Ελλάδα με τη συνδρομή της ΓΔ Επικοινωνίας, στις 27-29 Μαρτίου 2012.

Τα Μέλη του ΕΚ Γεώργιος Παπαστάμκος, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, η Μαριέττα  Γιαννάκου, η  Συλβάνα Ράπτη, ο Νίκος Χουντής, η  Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο  Κρίτων Αρσένης, ο Σπύρος Δανέλλης, ο Γιώργος Παπανικολάου, ο Νίκος Χρυσόγελος ο Γιώργος Σταυρακάκης καθώς και ο Νικόλαος Σαλαβράκος απεύθυναν ομιλίες προς τους συμμετέχοντες και αντάλλαξαν απόψεις μαζί τους. Οι νέοι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν για το νομοθετικό έργο και τις πολιτικές προτεραιότητες του ΕΚ καθώς και για τις πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της οικονομικής διακυβέρνησης στην ΕΕ με στόχο την αντιμετώπιση της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Οι νέοι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν επίσης από στελέχη της ΓΔ Επικοινωνίας για τη λειτουργία του ΕΚ. Με εναρκτήρια ομιλία τους υποδέχθηκε ο Ιωάννης Δαρμής, ενώ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την  Ελιάνα Δρίτσα, την Κριστίνα Ελεφτέριε και τον Βασίλη Καναρά.

Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του οπτικοακουστικού τομέα, του κέντρου τύπου και την Ολομέλεια, ενώ ενημερώθηκαν και για την διαδικτυακή τηλεόραση του ΕΚ από τον επικεφαλής της Γιώργο Κασιμάτη.

Τέλος οι νέοι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στο χώρο του Parlamentarium, το νέο κέντρο ενημέρωσης του ΕΚ.

Την αποστολή συνόδευσε στις Βρυξέλλες ο υπεύθυνος για το συντονισμό της δράσης και Υπεύθυνος Τύπου του Γραφείου της Αθήνας Κώστας Τσουτσοπλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...