Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Πως μπορεί να κερδίζει 165 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η ντίβα της αμερικανικής τηλεόρασης 58χρονη Οπρα Γουίνφρει, με περιουσία 1,5 δις δολάρια, συνεχίζει να κερδίζει 165 εκατ. δολάρια το χρόνο. Ενα φαινόμενο καθαρά αμερικανικό ή μόνο η Οπρα έχει τον τρόπο ;
Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes η Οπρα είναι η πλουσιότερη αφρο-αμερικανική προσωπικότητα του 20ού αιώνα, η πιο φιλάνθρωπη αφρο-αμερικανή όλων των εποχών και η πλουσιότερη μαύρη του κόσμου.
Μπορεί το νέο τηλεοπτικό της δίκτυο OWN (Oprah Winfrey Network) να αγωνίζεται να επιβιώσει, ο τραπεζικός λογαριασμός της Όπρα Γουίνφρει ωστόσο συνεχίζει να φουσκώνει, σύμφωνα με το Forbes το οποίο κατατάσσει τη «βασίλισσα των talk show» στην κορυφή της λίστας των πιο ακριβοπληρωμένων διασημοτήτων, για τέταρτη συνεχή χρονιά.
Αν και η Γουίνφρεϊ έχει αποτύχει να βρει τη μεγάλη επιτυχία με τη Discovery Communications, εν τούτοις κέρδισε από διάφορες παραγωγές την περίοδο από το Μάιο του 2011, έως τον Μάιο του 2012, κατ' εκτίμηση 165 εκατομμύρια δολάρια, αναφέρει το Forbes.com, πολύ περισσότερα από την Lady Gaga ή τον Στήβεν Σπήλμπεργκ.
Γιατί την αγαπούν;
Η δύναμή της είναι ότι μπορεί να κλάψει μαζί με τους καλεσμένους της, να τους ρωτήσει προσωπικές λεπτομέρειες της προσωπικής τους ζωής, να ενδιαφερθεί για τα σεξουαλικά τους προβλήματα. Το Time Magazine ανέφερε ότι η Οπρα δημιούργησε ένα νέο είδος επικοινωνίας το «rapport talk» (δημιουργώ ένα σύνδεσμο) σε αντίθεση με το «report talk» (δίνω μια πληροφορία). Επίσης, η άνεση με την οποία ομολογεί τα προβλήματα βάρους της και τις βουλιμικές της τάσεις επέτρεψε σε άλλες διάσημες αμερικανίδες να εμφανιστούν στην εκπομπή της και να κάνουν παρόμοιες αποκαλύψεις.
Μεγάλη επιτυχία της Οπρα θεωρείται ότι έβγαλε στο τηλεοπτικό φως τα αιτήματα των ομοφυλοφίλων, των μπάι-σέξουαλ, των τρανσέξουαλ και κάθε είδους σεξουαλικώς προτιμήσεων. Ο κοινωνιολόγος του Πανεπιστημίου Υale Τζόσουα Γκάμπσον αναφέρει ότι ποτέ στο παρελθόν οι λεσβίες και οι ομοφυλόφιλοι δεν είχαν παρουσία σε τηλεοπτικές εκπομπές. Σε μια από τις εκπομπές της η Οπρα έδινε το λόγο σε τηλεθεατές που έλεγαν το όνομά τους και μιλούσαν για την ομοφυλοφιλική τους προτίμηση. Εκανε μάλιστα παρατηρήσεις σε τηλεθεατές που αντιδρούσαν στις σεξουαλικές παρεκτροπές των καλεσμένων.
Ο λόγος της έχει θεραπευτικές ιδιότητες και οι εκπομπές της έσπασαν τα αμερικανικά ταμπού του 20ού αιώνα. Σε αυτό οφείλει η Οπρα Γουίνφρει την κολοσιαία περιουσία της. Η Wall Street Journal επινόησε τον όρο «Οπραφικέισον» που σημαίνει ότι η δημόσια ομολογία ενός προβλήματος οδηγεί στη θεραπεία του. Τον Απρίλιο του 1997 η Οπρα έπαιξε στο σήριαλ Ellen όπου η πρωταγωνίστρια Ellen DeGeneres της ομολογεί ότι είναι ομοφυλόφιλη, μέσα στο σήριαλ ! Απλά πονηρή ή ιδιοφυής ;
Βίος και πολιτεία
Η Γκέιλ Γουίνφρει όπως είναι το αληθινό όνομά της γεννήθηκε το 1954 σε μια φτωχή οικογένεια του Μισσισιπή. Μεγάλωσε στο αγρόκτημα της γιαγιάς της ως την ηλικία των 6 ετών και στη συνέχεια μετακόμισε στο σπίτι της μητέρας της στο Μιλγουόκι.
Στα 9 της χρόνια ένα θείος, ένας εξάδελφος και ένας φίλος της οικογένειας την βιάζουν και στα 14 εγκαταλείπει το σπίτι της. Ζει στο δρόμο και φέρνει στον κόσμο ένα αγοράκι που πεθαίνει λίγους μήνες αργότερα.
Σε ηλικία 17 ετών εκλέγεται Μις Μαύρη Τένεσυ και δύο χρόνια αργότερα προσλαμβάνεται σε ένα τοπικό κανάλι. Θα είναι η πρώτη μαύρη που λέει ειδήσεις στην τηλεόραση. Αργά και σταθερά, το 1984 παίρνει πρωινή εκπομπή στην τηλεόραση WLS-TV του Σικάγου. Γνωρίζει τόσο μεγάλη επιτυχία που η εκπομπή της μετονομάζεται Το σόου της Οπρα Γουίνφρει, ένα μόλις χρόνο μετά την άφιξή της στο κανάλι.
Το 1988 ιδρύει τη δική της εταιρεία παραγωγής Harpo Studios που διαχειρίζεται την εκπομπή της. Για 21 χρόνια το talk show της γίνεται νούμερο 1 στην Αμερική. Η Οπρα Γουίνφρει είναι σήμερα μια από τις ισχυρότερες γυναίκες των ΗΠΑ. Οι σταρ ικετεύουν για να προσκληθούν στην εκπομπή της και οι τηλεθεατές ακολουθούν τις οδηγίες της κατά γράμμα, ψηφίζουν για Πρόεδρο των ΗΠΑ μόνο όποιον προτιμά η Οπρα.
Το 2003 γίνεται η πρώτη μαύρη γυναίκα που γίνεται εκατομμυριούχος και αυτό της επιτρέπει να προσφέρει από ένα αυτοκίνητο στους 200 τηλεθεατές μιας εκπομπής της.
Το 2007 το περιοδικό Forbes την έχρισε «την πιο ισχυρή διασημότητα του κόσμου» με 1,5 δις προσωπική περιουσία. Αρκούσε να παρουσιάσει η Οπρα το μυθιστόρημα Αννα Καρένινα στην εκπομπή της και οι πωλήσεις του βιβλίου να εκτοξευτούν σε εκατομμύρια αντίτυπα. Το 1991 δημιουργεί το Ιδρυμα Οπρα Γουίνφρει που στηρίζει τους φτωχούς και αγωνίζεται ενάντια στην κακοποίηση των ανηλίκων.
Η ντίβα που όλοι λατρεύουν
Μακριά από τα στερεότυπα που θέλουν τις παρουσιάστριες νέες και ξανθές η Οπρα είναι μαύρη, ανύπαντρη και μάλλον παχουλή. Το ταλέντο της είναι να ακούει και να συμβουλεύει τους ανθρώπους. Καλλιεργώντας σταθερά το προφίλ της φιλάνθρωπης η Οπρα έδωσε 58 εκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Η πλειοψηφία των Αμερικανών πιστεύουν επί λέξη όσα λέει και ακολουθούν τις οδηγίες της σαν συμβουλές ζωής.
Η Οπρα έγινε εκατομμυριούχος σε ηλικία 32 ετών και το 2000 έγινε η πιο πλούσιο αφρο-αμερικανή του 20ού αιώνα. Σύμφωνα με το Forbes η περιουσία της το 2008 ανερχόταν στα 2,7 δις δολάρια αφού κέρδιζε 260 εκατομμύρια το χρόνο
Το CNN και το Time.com την ανακηρύσσουν την γυναίκα με την μεγαλύτερη επιρροή του 20ού αιώνα ενώ το περιοδικό Life τη θεωρεί την γυναίκα με την μεγαλύτερη επιρροή στη γενιά της. Το σόου της είχε τη μεγαλύτερη τηλεθέαση όλων των εποχών ως τις 25 Μαίου 2011 που το σταμάτησε μόνη της.
Οφείλει την επιτυχία της στο γεγονός ότι έδωσε νέα πνοή στα τηλεοπτικά talk show εκλαικεύοντας τα θέματα που από μόνα τους μοιάζουν περίπλοκα. Εφηύρε το είδος των εκπομπών που δίνει ώθηση στην ανάπτυξη της προσωπικότητας, στην πνευματικότητα και στον διαλογισμό και έδειξε προτίμηση στα θέματα για τα συναισθηματικά προβλήματα των γυναικών. Οι τηλεθεατές την θαυμάζουν γιατί κατάφερε να ξεπεράσει τα προσωπικά της δράματα και να γίνει μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Αυτό πουλάει η ίδια ως τη «μαγική συνταγή» για τους άλλους. Με την επιρροή της λέγεται ότι έδωσε πάνω από ένα εκατομμύριο ψήφους στην εκλογή του Μπάρακ Ομπάμα τον οποίο στήριξε με όλες τις δυνάμεις.
Το τελευταίο επεισόδιο του σόου της Οπρα βγήκε στις 25 Μαίου 2011. Το «αντίο» είχε μαγνητοσκοπηθεί ενώπιον 13.000 ανθρώπων και συμμετείχαν η Αρήθα Φράνκλιν, ο Τομ Κρουζ, ο Στήβεν Γουόντερ, η Μπιγιονσέ, ο Τομ Χανς, ο Γουίλ Σμιθ και η Μαντόνα. Το σόου έκλεισε με την Οπρα να κλαίει γοερά και η τηλεθέαση ήταν η υψηλότερη των τελευταίων 17 ετών.
Σούπερ γούμαν
Το 1985 η Οπρα έπαιξε στην ταινία του Στήβεν Σπήλμπεργκ Το Βελούδινο Χρώμα και προτείνεται για το Οσκαρ ενώ ακολούθησαν πολλές άλλες εμφανίσεις της στη μεγάλη οθόνη.
Εκδίδει δυο περιοδικά το «O, The Oprah Magazine» και το «O at Home» με πωλήσεις 2,5 εκατομμύρια την εβδομάδα και έγραψε δυο βιβλία. Μόλις ανακοίνωσε ότι το θέμα του βιβλίου της (το οποίο συνέγραψε με τον προσωπικό της γυμναστή) αφορά τη μείωση βάρους το βιβλίο ξεπέρασε σε πωλήσεις το My life που είχε γράψει ο Πρόεδρος Κλίντον για το σκάνδαλο της Μόνικα Λιουίνσκι.
Δημιούργησε και το σάιτ Opra.com που διασυνδέει τα σόου της, τα περιοδικά της και τις φιλανθρωπικές της οργανώσεις. Πάνω από 60 εκατομμύρια χρήστες το μήνα το επισκέπτονται ενώ η ίδια λαμβάνει 20.000 γράμματα την εβδομάδα.

Πηγή:  | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...