Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

H ΕΣΗΕΑ για τον Βαξεβάνη

Η Ένωση Συντακτών συμπαρίσταται στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ύστερα από τις καταγγελίες για απόπειρα εναντίον του...

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση:

"Οι καταγγελίες που έχει δημοσιεύσει ο συνάδελφος Κώστας Βαξεβάνης για απόπειρα εναντίον του από άγνωστους κύκλους, απειλώντας ακόμη και τη ζωή του, πρέπει να απασχολήσουν αμέσως τις Αρχές.

Είναι δεδομένη, όπως και για κάθε συνάδελφο που απειλείται ασκώντας το λειτούργημά του, η συμπαράσταση της Ενώσεως προς τον Κώστα Βαξεβάνη. Είναι υποχρέωση μας να παρακολουθούμε κάθε ενέργεια που στρέφεται εναντίον του και κάθε φαινόμενο που στοχεύει στον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης και την αποτροπή του δικαιώματος των δημοσιογράφων να ερευνούν την είδηση, να στηλιτεύουν και να καταγγέλλουν τους παραβάτες των νόμων και των καθηκόντων τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ζητεί από τις αστυνομικές αρχές ασφαλείας να επιληφθούν άμεσα για να διερευνήσουν την υπόθεση του Κώστα Βαξεβάνη και οι δικαστικές αρχές, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους να ενεργούν για να προστατεύεται η υπεράσπιση της ενημέρωσης και να αποτρέπεται γενικότερα η απόπειρα φίμωσης της ανεξάρτητης ενημέρωσης.

Παράλληλα, η ΕΣΗΕΑ, καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, από την έρευνα του Κώστα Βαξεβάνη, για εκμαυλισμό δημοσιογράφων, θα τις αποστείλει προς τον Εισαγγελέα και τα Πειθαρχικά Συμβούλια της Ενώσεως".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...