Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Επιστολή στον Πρωθυπουργό από τα Περιφερειακά κανάλια για το ΕΣΡ

O Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου των ΜΜΕ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Μετά την κατάθεση Ερώτησης που έκανα σήμερα για το αντισυνταγματικό αίσχος της επιχειρούμενης παράτασης της θητείας του ΕΣΡ για άλλους τρεις μήνες, η Ένωση Ιδιοκτητών Ενημερωτικών Περιφερειακών Τηλεοπτικών Σταθμών Ελλάδος απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργού της κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά.



Με την επιστολή αυτή η Ένωση διαμαρτύρεται εντονότατα για την απίστευτη κυβερνητική επιμονή να παρατείνει τη θητεία του σημερινού Δ.Σ. του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για άλλους τρεις μήνες και μάλιστα με την έγκριση της Βουλής, την ώρα που στα…μουλωχτά μέσα από το Γραφείο του Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου είχε πάρει νέα παράνομη παράταση πριν από δύο μήνες!

Από τη στιγμή που η επιστολή, την οποία και παραθέτω αυτούσια, είναι σε γνώση του πρωθυπουργού, αυτό σημαίνει πρακτικά ότι:

Αν ο πρωθυπουργός δεν παρέμβει ο ίδιος για να σταματήσει αυτή την αντισυνταγματική παράταση της θητείας του ΕΣΡ, όπου το δίδυμο Ιωάννη Λασκαρίδη (Προέδρου) και Εύης Δεμίρη (Μέλους) έχει ξεπεράσει από τα 8 χρόνια θητείας που δικαιούνται, άλλα 3 αντισυνταγματικής…μακροζωίας, τότε ο ίδιος και μόνο θα έχει την ευθύνη ότι χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο όργανο για να κρατάει στο χέρι τα περιφερειακά κανάλια».

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής της Ε.Ι.Ε.Π.Τ.Σ.Ε:




«ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ»
Αθήνα 24 Απριλίου 2013


Προς: Διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού
Κον Κώστα Μπούρα

Γ.Γ. Κυβέρνησης κον Μπαλτάκο

Γ.Γ. Πρωθυπουργού κον Βαρτζόπουλο

ΚΟΙΝ: Αρχηγούς Κομμάτων

Κύριε

Η Κυβέρνηση φέρει τροπολογία στο συζητούμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για παράταση της θητεία των Ανεξάρτητων Αρχών και δη αυτή του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Αυτό γίνεται για πολλοστή φορά, με αποτέλεσμα σε εμάς να δημιουργείται η άποψη ότι, η σας είναι αδύνατον να επιλέξετε προσωπικότητες που να επιφορτιστούν ένα σοβαρό λειτούργημα , όπως αυτό του προέδρου του ΕΣΡ και των μελών του, η υπάρχουν σκοπιμότητες.

Αυτές ακριβώς τις σκοπιμότητες η περιφερειακή ραδιοφωνία και ιδίως η τηλεόραση, τις πληρώνουν ακριβά με την δραστηριότητα , την εμπάθεια και την παράβαση καθήκοντος ενός προέδρου με αυταρχική νοοτροπία. ( Μπορούμε να το αποδείξουμε με στοιχεία, με πρώτο την αγνόηση αποφάσεων ακόμη και του ΣΤΕ).

Η επιδιωκόμενη εξόντωση των τηλεοπτικών μας σταθμών από τον «ισόβιο» αλλά αμειβόμενο πρόεδρο του ΕΣΡ αποδεικνύεται με τις πράξεις του , τις ενέργειες του και τις άδικες και ύποπτες και χωρίς καμία τεκμηρίωση ποινές που μας επιβάλλει, ακόμη και για «ψήλου πήδημα».

Για δε στοιχειώδεις δικονομικές διαδικασίες η απολογίες, αυτές δεν υπάρχουν στο ΕΣΡ, ούτε λόγος. Μόνο τα προσχήματα χρησιμοποιούν.

Αναμέναμε την άμεση αντικατάσταση των μελών του ΕΣΡ με πρόσωπα κύρους, δίκαια και ενημερωμένα προκειμένου η περιφερειακή τηλεόραση να συνεργαστεί η και να οδηγηθεί με δίκαιο τρόπο σε νέα αναπτυξιακή πορεία, μέσα σ αυτή την δραματική κατάσταση που όλοι μας ζούμε.

Φτάνει πια η εμπάθεια και η στόχευση του πρόεδρο του ΕΣΡ εναντίον της περιφέρειας .

Την έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά, που πολλά μέλη μες κινδυνεύουν να αφανιστούν, από την συμπεριφορά και τα πρόστιμα του απερχόμενου προέδρου του ΕΣΡ.

Σας παρακαλούμε για την εφαρμογή των Νόμων και την άμεση αντικατάσταση του πρόεδρο του ΕΣΡ η και άλλων μελών του, με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους δίκαια και αξιοκρατικά

Ο Πρόεδρος

Νίκος Μπελογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...