Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Απέλαση Βρετανών δημοσιογράφων πριν από το GP του Μπαχρέιν


Οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί του βρετανικού καναλιού ITV που κάλυπταν τις διαδηλώσεις και τις συγκρούσεις στο Μπαχρέιν πριν από την έναρξη του Γκραν Πρι της Φόρμουλας 1 κλήθηκαν από τις αρχές της χώρας να εγκαταλείψουν το έδαφος του βασιλείου, όπως έγινε γνωστό σήμερα από το Λονδίνο.

Οι αρχές του Μπαχρέιν από την πλευρά τους ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να απελάσουν τρεις δημοσιογράφους του καναλιού διότι δεν συμμορφώθηκαν “στους νόμους και τους κανονισμούς του βασιλείου” κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους.

Σύμφωνα με το ITV τα πέντε μέλη της ομάδας –όλοι τους διέθεταν βίζα– τραβούσαν πλάνα την Πέμπτη όταν συνελήφθησαν και ανακρίθηκαν από την αστυνομία. Στη συνέχεια αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι, όμως οι δημοσιογράφοι οδηγήθηκαν και πάλι σήμερα σε αστυνομικό τμήμα και διατάχθηκαν να φύγουν από τη χώρα.

“Αφού έστειλαν ένα ρεπορτάζ χθες (σ.σ. την Πέμπτη), τους συνέλαβαν ενώ τραβούσαν πλάνα σήμερα το πρωί και τους οδήγησαν για ανάκριση σε αστυνομικό τμήμα. Κατόπιν τους διέταξαν να εγκαταλείψουν τη χώρα”, είπε μία εκπρόσωπος του καναλιού.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν σήμερα μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που κινητοποιήθηκαν με την ευκαιρία της διεξαγωγής του Γκραν Πρι του Μπαχρέιν. Στον αγώνα πάντως, όπου σήμερα διεξάγονταν τα ελεύθερα δοκιμαστικά στην πίστα του Σακίρ, όλα κύλησαν χωρίς προβλήματα. Το 2011 ο αγώνας είχε ματαιωθεί λόγω της πολιτικής αστάθειας στη χώρα μετά την εξέγερση των σιιτών, της πλειοψηφίας του πληθυσμού, κατά της σουνιτικής δυναστείας των Αλ Χαλίφα που ασκεί την εξουσία.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...