Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

Παίρνει πίσω τις τροπολογίες για τους καναλάρχες ο Χρυσοχοϊδης

Μετά την κατακραυγή και τη σθεναρή πίεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Υποδομών παίρνει πίσω τις ευνοϊκές τροπολογίες που θα έδιναν ακόμα μια παράταση στους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών να πάρουν άδειες για τις κεραίες που έχουν.


Αποσύρθηκαν από τον Υπουργό Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδη οι δύο υπουργικές τροπολογίες που αφορούσαν σε παράταση στους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών για να πάρουν άδεια για τις κεραίες που έχουν, αλλά και στον διορισμό από το ΤΑΙΠΕΔ αξιολογητή του τροχαίου υλικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.


Το αίτημα της απόσυρσης έθεσαν οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης και των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Μαριάς. Για «δώρο στους καναλάρχες που τους δίνει παράταση μέχρι και το 2016 για την νομιμοποίηση αδειών κεραιών εκπομπής», έκανε λόγο ο Δ. Παπαδημούλης επισημαίνοντας ότι η προθεσμία εκπνέει τον Μάρτη του 2014. «Έχετε δεσμευθεί για διαγωνισμό και όχι για τζάμπα άδειες για τους καναλάρχες. Φέρτε την ρύθμιση σε αυτό το νομοσχέδιο για το οποίο έχετε δεσμευθεί, όχι εν κρυπτώ και παραβύστω», πρόσθεσε.

«Φέρνετε τροπολογίες που απαλλάσσουν τους καναλάρχες, την στιγμή που ζητάμε να μην μπει το εισιτήριο των 24 ευρώ στα νοσοκομεία», είπε ο Ν. Μαριάς.

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοϊδης προσπάθησε να αποτινάξει από πάνω του οποιοδήποτε μερίδιο ευθύνης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εξάρω και αναγνωρίζω την προσήλωσή σας στη νομιμότητα και τον κανονισμό της Βουλής» και πρόσθεσε: «Δεν αποσύρονται γιατί δεν υπάρχουν τροπολογίες. Τελειώσαμε. Θέλω να είμαι σαφής: για μένα δεν υπάρχουν τέτοιες τροπολογίες».

Ωστόσο ο Μ. Χρυσοχοΐδης υπερασπίσθηκε την ουσία των τροπολογιών λέγοντας ότι «ούτε δωράκια είναι, ούτε δωρεές, ούτε παροχές σε κανένα. Είναι τακτοποίηση που πρέπει να γίνει» και ότι υπάρχει αίτημα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
«Ζητώ και από την κυβέρνηση να παγιωθεί αυτή η πρακτική. Να τελειώνουμε με τις άσχετες εκπρόθεσμες τροπολογίες», σχολίασε ο Δ. Παπαδημούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...