Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τον Στουρνάρα- «Με νομικίστικα τερτίπια αρνείται την καταβολή της αποζημίωσης»

Με ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ καλεί τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να καταβάλλει τις οφειλές προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και να αποσύρει το νέο ανταποδοτικό τέλος.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη παρανομία του Υπουργείου Οικονομικών να μην καταβάλλει στους εργαζόμενους της ΕΡΤ τα οφειλόμενα ποσά για το 2013 (άδεια, δεδουλευμένα, υπερωρίες κ.λπ.), ενώ με νομικίστικα τερτίπια και αυθαίρετες ερμηνείες εξακολουθεί να αρνείται την καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης στο μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων.

Την ίδια ώρα, από 1ης Ιανουαρίου 2014 επιβλήθηκε ένα νέο «κρυφό» χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, στο όνομα του ανταποδοτικού τέλους για την υποτιθέμενη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση (ΝΕΡΙΤ).

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί το Υπουργείο Οικονομικών, να πάρει πίσω την επιβολή του νέου χαρατσιού (3 ευρώ ανά λογαριασμό μηνιαίως) από το οποίο ένα μεγάλο μέρος (48%) προορίζεται για τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτό, εξάλλου, έγινε σαφές με την ανακοίνωση του υφυπουργού κ. Παντελή Καψή, ότι από τα 191 εκατ. ευρώ ετησίως, τα 91,4 εκατ. ευρώ θα συνεισφέρουν στο «πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014».

Είναι προφανές, με δεδομένο το χάος που εξακολουθεί να υπάρχει στο συνολικό θέμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ότι μοναδικό ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι η είσπραξη δια της πλαγίας οδού ενός ακόμη φόρου, όπως τον περασμένο Ιούνιο ήταν η εξεύρεση 2.500 απολύσεων. Και όχι, δυστυχώς, η δημιουργία νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...