Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Κυκλοφόρησε το 38ο τεύχος του περιοδικού index

Κυκλοφόρησε το 38ο τεύχος του περιοδικού index (Μάρτιος 2010) με  πολυσέλιδο αφιέρωμα στα βιβλία για το περιβάλλον, την οικολογία και την ανακύκλωση.
Το ρεπορτάζ αυτού του μήνα είναι αφιερωμένο στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) και τα πρόσφατα προβλήματά του, τα οποία οδεύουν –ευχόμαστε- προς τη λύση τους, ξεκινώντας από τον διορισμό του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Τα περιεχόμενα του τεύχους, αναλυτικά:
  
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ:
Περιβάλλον – Οικολογία - Ανακύκλωση
Καθώς το ζήτημα της οικολογικής «κρίσης» αποτελεί πια καθημερινό μας πρόβλημα, η συντακτική ομάδα του index διάλεξε και σας παρουσιάζει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες σχετικές εκδόσεις.
 
Εθνικό Κέντρο Βιβλίου
Με καρυδότσουφλο στην κρίση έμοιαζε το ΕΚΕΒΙ εξαιτίας των πρόσφατων προβλημάτων ακυβερνησίας του αλλά και της κατάστασης αναμονής στην οποία είχαν περιέλθει η διευθύντρια και το προσωπικό του Κέντρου, καθώς η θητεία της πρώτης και οι συμβάσεις των υπολοίπων έχουν λήξει από τα τέλη του 2009. Ωστόσο, από τις 8 Μαρτίου, με αρχή την ανακοίνωση της σύνθεσης του νέου διοικητικού συμβουλίου από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, φαίνεται ότι τα προβλήματά του οδεύουν προς τη λύση τους./ Από τον Θανάση Αντωνίου και τον Δημήτρη Ρουτσώνη.

ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ:

Ο συγγραφέας και ψυχαναλυτικός θεραπευτής Τρύφων Ζαχαριάδης, μας μιλά για τη συναισθηματική «εκπαίδευση», τις σχέσεις γονέων και παιδιών και τη συντροφικότητα, με αφορμή το πρόσφατο βιβλίο του «Ποιος εκπαιδεύει συναισθηματικά ποιον».

ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ:
Ο Γιάννης Σιδεράκης, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου «Η πολυθρόνα του Νίτσε» στην Άρτα, μας αποκαλύπτει εκ των έσω…/Από τον Μάκη Τσίτα.

Ακόμα:

Αυτο-παρουσιάσεις:
της Εύης Γερόκωστα με αφορμή το βιβλίο της Πώς γεννήθηκαν τα όνειρα.

της Ειρήνης Καμαράτου-Γιαλλούση, με αφορμή τα βιβλία της Η πεισματάρα και Ο πονηρούλης.

του Πλάτωνα Μαλλιάγκα, με αφορμή το βιβλίο του Τον πείραμα της Αριάδνης.

του Γιώργου Παπαπαναγιώτου, με αφορμή το βιβλίο του Ωχ αδερφέ....

Focus:
Manuel Vázquez Montalbán /Να βλέπεις, να ακούς, να διηγείσαι /Από την Κατερίνα Κουτσούκη
John Ajvide Lindqvist/ Ο… Μάγος/ Από τη Sabine von Traute

Σταυροδρόμια:
Η εποχή των Hippie/ Από την Κατερίνα Κουτσούκη

Από την πένα στο πιρούνι και… αντίστροφα
Γευστικές διαδρομές στη λογοτεχνία αλλά και στην καθημερινότητα. Αυτό το μήνα: Θράκη. Η «Γέφυρα» που ενώνει Δύση και Ανατολή./  Από τη Χριστίνα Οικονομίδου και τη Γιώτα Συκιώτη.
 
Και, φυσικά, οι μόνιμες στήλες μας, όπου οι συνεργάτες μας αναλύουν και σχολιάζουν βιβλία –και όχι μόνο:
ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΑΦΩΝΟΥΣ, FLYERS (ειδήσεις, σχόλια, προσκλήσεις και προκλήσεις), TOP 5 (τα πέντε καλύτερα βιβλία του μήνα), ΒΙΤΡΙΝΑ (παρουσιάσεις των βιβλίων που κυκλοφόρησαν πρόσφατα), ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ (Δόκιμοι συγγραφείς, βιβλιοκριτικοί αλλά και «απλοί» αναγνώστες κρίνουν τα βιβλία που αγάπησαν ή αντιπάθησαν... Ακόμα: Το βιβλίο της άμμου, All time classic: Πατρίτσια Χάισμιθ (Από τη Γιώτα Συκιώτη, ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ… (μουσική, θέατρο, διαδρομές, εικαστικά, γεύσεις, κινηματογράφος, διασκέδαση…). 

Index  #38– Μάρτιος 2010 (www.indexmag.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...