Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

«Χάλασε το Ιντερνετ;»


«Χαλασμένο» ήταν προφανώς το Διαδίκτυο την Τετάρτη το βράδυ, γι' αυτό επιλέχθηκε η «παραδοσιακή οδός» των αναρτήσεων στους πίνακες των διαδρόμων του ραδιομεγάρου, της λίστας με τους εργαζομένους της ΕΡΤ που πήραν bonus, στο διάστημα 2006-2008. Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό έγγραφο είχε δεσμευθεί -αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για την ΕΡΤ- ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ότι θα το δημοσιοποιήσει, μερικές ημέρες νωρίτερα, βέβαια, πράγμα που ωστόσο προφανώς οφείλεται στις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες που πρέπει να γίνουν για να συνταχθεί ένας τέτοιος κατάλογος.
«Κινούμενοι προς τη θετική κατεύθυνση»
Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι ο κ. Γερουλάνος έχει δεσμευθεί και για την επιστροφή των ποσών που δόθηκαν στην περίπτωση που θα αποδειχθεί ότι τα χρήματα αυτά δεν δικαιολογούνταν. Η πρωτοβουλία είναι θετική, ωστόσο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κρίση -όποιου αποφασίσει για το δίκαιο ή άδικο της υπόθεσης- αλλά και οι περαιτέρω ενέργειες που θα ακολουθήσουν. Επίσης, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι το θέμα τελικά θα καταλήξει στη δικαιοσύνη και ως εκ τούτου θα χρειαστεί -και αυτό- αρκετό καιρό.
«Πατρίκιοι και πληβείοι»
Κοιτώντας πάντως τη λίστα, φαίνεται ότι ακόμα και μεταξύ των «παραγωγικών» -εκλεκτών κατά άλλους- που δικαιούνταν bonus υπήρχαν «πατρίκιοι και πληβείοι». Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι χαμηλότεροι από τους «πληβείους» πήραν ποσά bonus περί τα 6 χιλιάρικα (καλά για τους άλλους δεν γίνεται λόγος). Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε μισθούς 6 μηνών, ενός «καλοπληρωμένου» συμβασιούχου -ή 12 μηνών ενός κακοπληρωμένου-, που πιθανότατα μάλιστα πριν από λίγες εβδομάδες ενδεχομένως να έχασε και τη δουλειά του.
Bonus ναι, αλλά σε λάθος χέρια...
Με κάτι τέτοια έρχονται αυθόρμητα στο νου οι παλαιές δηλώσεις των στελεχών των bonus, περί αναγκαιότητας ύπαρξης συμβασιούχων, χωρίς τους οποίους βέβαια δεν θα μπορούσε να βγει το πρόγραμμα της ΕΡΤ. Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν λίγες εβδομάδες, η πρωινή ενημερωτική ζώνη της ΕΡΤ κατέρρευσε μετά τη διακοπή των συμβάσεων εκατοντάδων εργαζομένων με σύμβαση. Κατόπιν όλων αυτών, η αναμόρφωση δεν είναι ευκταίο, αλλά απαιτούμενο.ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...