Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

«Ψαλίδι» σε γραφεία Τύπου του εξωτερικού

Την αναστολή λειτουργίας γραφείων Τύπου σε χώρες του εξωτερικού, καθώς και την περικοπή του προσωπικού τους περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα μέτρα αναδιοργάνωσης που αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας- Ενημέρωσης, με σκοπό των εξορθολογισμό λειτουργίας των παραπάνω υπηρεσιών.
Συνολικά, η εξοικονόμηση πόρων από τις πρωτοβουλίες που προωθεί η Γενική Γραμματεία αποτιμάται σε περίπου 6,8 εκατ. ευρώ ετησίως.
Πιο αναλυτικά, το σχέδιο της αναδιάρθρωσης προβλέπει:
- Την αναστολή λειτουργίας επτά Γραφείων Τύπου & Επικοινωνίας (Λισσαβόνας, Δουβλίνου, Κοπεγχάγης, Πράγας, Ζάγκρεμπ, Βοστώνης, Λος Άντζελες), το έργο των οποίων θα καλυφθεί από άλλα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας, όπως και από την Κεντρική Υπηρεσία. Από την αναστολή της λειτουργίας των εν λόγω γραφείων προκύπτει συνολική ετήσια εξοικονόμηση 1.475.000 ευρώ (λειτουργικά έξοδα και μισθοί απασχολούμενου προσωπικού).
- Τη μείωση του προσωπικού που ήταν τοποθετημένο σε Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας στο εξωτερικό (186 άτομα το Σεπτέμβριο 2009) κατά 82 άτομα. Με την απόφαση αυτή μείωσης του προσωπικού κατά 44% προκύπτει ετήσια εξοικονόμηση 4.900.000 ευρώ.
- Την ένταξη 17 Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας σε κτίρια των ελληνικών Πρεσβειών. Με την συγκεκριμένη απόφαση, που πραγματοποιείται σταδιακά, θα προκύψει από το 2011 ετήσια εξοικονόμηση ενοικίων ύψους 388.000 ευρώ.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας θα προχωρήσει παράλληλα στη λήψη μέτρων, για την αντικειμενικοποίηση της διαδικασίας στελέχωσης των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας στο εξωτερικό.
Από τον Νοέμβριο 2010 θα λειτουργούν πλέον 34 Γραφεία Τύπου & Επικοινωνίας με 104 στελέχη. Από τα γραφεία αυτά, 18 συστεγάζονται ήδη στις ελληνικές Πρεσβείες, ενώ άλλα 14 θα συστεγαστούν στο άμεσο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...