Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Φουρτούνες με πολλά μποφόρ στην «Ελευθεροτυπία.

thumb
Τα αυγουστιάτικα μποφόρ μπορεί να μην ήρθαν (ακόμα) στο Αιγαίο, αλλά εμφανίστηκαν στην «Ελευθεροτυπία. Εν μέσω καλοκαιρινών αδειών οι πάντες πληροφορήθηκαν ότι η Μάνια Τεγοπούλου (με σύμφωνη γνώμη της αδελφής της, που κατέχει ανάλογο ποσοστό) αποφάσισε, διέταξε και με συνοπτικές διαδικασίες «καθάρισε» τον διευθυντή σύνταξης Σήφη Πολυμίλη αιφνιδιάζοντας τους πάντες.
Την περασμένη Κυριακή τον απέλυσε τηλεφωνικά, ενώ ο διευθυντής Β. Παναγόπουλος βρισκόταν σε διακοπές, χωρίς φυσικά να γνωρίζει το παραμικρό.
Μάλιστα, ενώ ο Πολυμίλης παρέμενε το βράδυ στην εφημερίδα για να κλείσει το φύλλο της Δευτέρας, η εκδότρια του ζητούσε κάθε τρεις και λίγο να εγκαταλείψει αμέσως τα γραφεία!
Οι συντάκτες που ήταν εκεί, έμαθαν τα νέα, τα οποία είχαν και συνέχεια, αφού διέρρευσε ότι η Μάνια θα καθαιρέσει από τη θέση του εκδότη - προέδρου του Δ.Σ. και τον θείο της Θανάση Τεγόπουλο (τυπικά αυτό θα συμβεί σε λίγες μέρες, αφού η εταιρεία βρίσκεται στο χρηματιστήριο και απαιτούνται ειδικές διαδικασίες).
Ο Θ. Τεγόπουλος – λένε συντάκτες της «Ε» – ήταν ένας παράγοντας ισορροπίας στις εκρήξεις της Τεγοπούλου και λειτουργούσε πυροσβεστικά στις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της σε μια σειρά δημοσιογραφικών θεμάτων. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, τις προηγούμενες μέρες η Μάνια ζητούσε στις 4 τα χαράματα να σταματήσει η έκδοση της εφημερίδας, είτε για να γράψει ένα σχόλιο, το οποίο... δεν έγραφε τελικά, είτε για να πει στον υπεύθυνο του τυπογραφείου η εφημερίδα να μην κυκλοφορήσει στην Αθήνα ή στον Πειραιά ή και καθόλου!
Με παρεμβάσεις του Θ. Τεγόπουλου και του Πολυμίλη οι υπεύθυνοι του τυπογραφείου την αγνοούσαν.
Τελικά, μετά την απόφαση της Μάνιας, ο μεν Θ. Τεγόπουλος έμεινε στη Σαντορίνη να κοιτάζει... ενεός το ηφαίστειο της Σαντορίνης, ο δε Πολυμίλης έφυγε για αναγκαστικές διακοπές.
Στη συνέχεια οι συντάκτες πληροφορήθηκαν ότι η Μάνια ετοιμάζεται να στέψει διευθυντή τον Γιώργο Παπαδόπουλο - Τετράδη – για τον οποίο συντάκτες της εφημερίδας λένε ότι διακατέχεται από εθνικιστικές απόψεις στα πολιτικά ζητήματα, είναι δύσκολος στις συνεργασίες, αλλά δύσκολα δεν θα γινόταν αποδεκτός από τους συντάκτες.
Μέχρι χθες το απόγευμα το σενάριο έλεγε ότι μένει ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος διευθυντής και στο κυριακάτικο και στο καθημερινό φύλλο (πιστεύουμε ότι θα το έχει πληροφορηθεί) τουλάχιστον μέχρι αύριο την πρωία ή μεθαύριο τη... νύχτα, ανάλογα με το πώς εξελίσσονται πλέον τα πράγματα!
Με αυτά και με άλλα, οι περισσότεροι συντάκτες της «Ελευθεροτυπίας» με τους οποίους επικοινώνησε το «ΠONTIKI» αναρωτιούνται «τι σόι διαδοχή του Κίτσου Τεγόπουλου είναι αυτή που φέρνει τέτοια αναστάτωση στην εφημερίδα, απαξιώνει τους δημοσιογράφους, δημιουργεί ανασφάλεια στους εργαζόμενους και στο τέλος - τέλος απαξιώνει καθημερινά την ισχύ και την προοπτική της ιστορικής εφημερίδας».
«Προφανώς» λένε οι συνάδελφοι από την «Ε» «μια εκδοτική επιχείρηση έχει δικαίωμα σε αλλαγές, αλλά με σεβασμό στις διαδικασίες, στους εργαζόμενους και στη διασφάλιση της ελεύθερης έκφρασης, όπως είχε εφαρμόσει πολλάκις ο Κίτσος Τεγόπουλος, αλλά που φαίνεται να είναι ζητούμενο στο σημερινό καθεστώς της εφημερίδας...».
Φουρτούνες λοιπόν στην «Ελευθεροτυπία», που χρειάζονται καπετάνιους με πείρα από καράβια και επιχειρήσεις, εκδοτικές και μη. ΠΗΓΗ: ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...