Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Πρόστιμα 130.000 ευρώ από το ΕΣΡ

Πρόστιμα συνολικού ύψους 130.000 ευρώ μοίρασε σε έξι τηλεοπτικούς σταθμούς (δύο εθνικής και τέσσερις περιφερειακής εμβέλειας) το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
Η Ανεξάρτητη Αρχή επέβαλε πρόστιμο 40.000 ευρώ στο "Star" για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση, παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία ανηλίκων, λανθασμένη σήμανση και ποιοτική υποβάθμιση προγράμματος. Αιτία, η προβολή του περιοδικού "Playboy" και συγκεκριμένων φωτογραφιών από το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του καναλιού και την εκπομπή "Φώτης και Μαρία Live" (3/3/10).
Πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στον "Alpha" για παραπλάνηση κοινού από την εκπομπή "Κους κους το μεσημέρι" ((17/5/10) για παραπλάνηση του κοινού. Στην εκπομπή υπήρχε τηλεφωνική ανταπόκριση για έκρηξη βόμβας στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και μεταδίδονταν παράλληλα εικόνες αρχείου από παλαιότερα επεισόδια χωρίς να υπάρχει η σχετική ένδειξη. Ισόποσο πρόστιμο επιβλήθηκε στο "Blue sky" (Αττικής) για υπέρβαση ημερήσιου διαφημιστικού χρόνου. Σε δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε στις 16 και 17/1/10 διαπιστώθηκε ότι αντί για 12 λεπτά ανά ώρα μεταδίδονταν από το κανάλι διαφημιστικά μηνύματα διάρκειας από 35 έως και 59 λεπτά (!) ωριαίως.
Πρόστιμο επίσης 20.000 ευρώ επιβλήθηκε και στο "ΤV 12" (Δωδεκανήσων) καθώς δεν απέστειλε τα προβλεπόμενα στοιχεία από το ΠΔ 310/96 (μετοχολόγια, υπεύθυνες δηλώσεις μετόχων κ.α.) και παρότι οι υπεύθυνοι του καναλιού έχουν κληθεί να τα προσκομίσουν ή να δώσουν εξηγήσεις εξακολουθούν να μην εμφανίζονται.
Το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ στο "Κύδων ΤV" (Χανίων) καθώς μετά από καταγγελία του νομάρχη διαπιστώθηκε μονομερής παρουσίαση θεμάτων σχετικών και με τον ίδιο καθώς σε εκπομπές που πραγματοποιήθηκαν στις: 21 και 31/5/10 αλλά και στις: 3, 7 και 20/6/10 δεν φιλοξένησαν και τις δικές του θέσεις. Ισόποσο πρόστιμο επιβλήθηκε και στο "Τηλε-Κέρκυρα" για προσβολή της υπόληψης του καταγγέλοντος
• Το ΕΣΡ καλεί την ερχόμενη Τρίτη (12/10) τους υπεύθυνους των τηλεοπτικών σταθμών ΝΕΤ, Star και Σκάι να δώσουν εξηγήσεις καθώς διαπιστώθηκε ότι το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου δεν τήρησαν την πολιτική πολυφωνία στα κεντρικά τους δελτία ειδήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...