Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Νέα απεργία στην Απογευματινή

Apogevmatini headline quoting Kostas Karamanli...Image via WikipediaΜε νέα απεργιακή κινητοποίηση από τις 6.00 π.μ. της Πέμπτης 21/10 έως την ίδια ώρα το Σάββατο 23/10, απαντούν οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί της εφημερίδας «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» που για τέταρτο μήνα παραμένουν ανεξόφλητοι.

Σε ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ σημειώνεται:

«Η εργοδοσία, ενώ εξακολουθεί να αρνείται την εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών που οφείλει, παρά τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις υποσχέσεις της. Ζητά δε με αίτησή της στο Δικαστήριο την υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Νόμου 3588/2007. Η κίνηση αυτή της εργοδοσίας είναι φανερό ότι αποσκοπεί στην απαλλαγή της από τις οφειλές που έχει και αποτελεί ένα ακόμα δείγμα του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται τις υποχρεώσεις της απέναντι στην ενημέρωση και στους εργαζόμενους, τους οποίους αντιμετωπίζει ως αναλώσιμο είδος της επιχειρηματικής της δραστηριότητας. Η ΕΣΗΕΑ δεν θα επιτρέψει στην εργοδοσία να παίξει τα παιχνίδια της στις πλάτες των εργαζομένων. Η εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία δεν θα περάσει. Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα συνεχιστούν δυναμικά μέχρι οριστική δικαίωσή τους».

Σημειώνεται πως σήμερα ήταν να εξεταστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η ΕΣΥΕΑ για την διασφάλιση των δεδουλευμένων των εργαζομένων αλλά αναβλήθηκε ως αποτέλεσμα της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...