Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ιρανή δημοσιογράφος καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους

Άλλος ένας δημοσιογράφος θύμα της λογοκρισίας στο Ιράν... Ο λόγος για τη δημοσιογράφο Μαχσά Αμραμπαντί, που εργαζόταν για την απαγορευμένη εφημερίδα της αντιπολίτευσης Ετεμάντ Μελί, η οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους "για προπαγάνδα κατά του συστήματος με τις συνεντεύξεις και τα ρεπορτάζ" που έκανε.

Όπως μετέδωσε την Κυριακή η ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης Kaleme.com, η Αμραμπαντί, όπως και ο σύζυγός της και επίσης δημοσιογράφος μεταρρυθμιστής Μασούντ Μπαστανί, συνελήφθησαν μετά τις αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές του Ιουνίου του 2009.

Η αντιπολίτευση είχε καταγγείλει τότε ότι είχε γίνει νοθεία στις εκλογές από τις οποίες εξελέγη εκ νέου ο πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ.

Οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης πραγματοποίησαν πολλές διαδηλώσεις κατά των αποτελεσμάτων αυτών, κατά τη διάρκεια των οποίων χιλιάδες άνθρωποι συνελήφθησαν και δεκάδες έχασαν τη ζωή τους.

Πολλοί δημοσιογράφοι και αντιπολιτευόμενοι μεταρρυθμιστές είχαν επίσης συλληφθεί μετά τις προεδρικές εκλογές.

Η Αμραμπαντί είχε συλληφθεί δύο ημέρες μετά τις εκλογές της 12ης Ιουνίου, σύμφωνα με την Kaleme.com. Έπειτα από τρεις μήνες στη φυλακή, είχε αφεθεί ελεύθερη μετά την καταβολή εγγύησης 200.000 δολαρίων, προστίθεται στην ιστοσελίδα.

Ο σύζυγός τής εκτίει σήμερα ποινή κάθειρξης έξι ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...