Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Αγωγές εναντίον του Star για καταχρηστικές απολύσεις

Αγωγές εναντίον του STAR CHANEL για άκυρες και καταχρηστικές απολύσεις καθώς και για προσβολή προσωπικότητας κατέθεσαν έξη (6) απολυμένοι τεχνικοί από το παράρτημα που διατηρούσε ο σταθμός στην Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΙΤΒΕ
Θυμίζουμε ότι, άγρια χαράματα της Παρασκευής 25 Ιουνίου 2010 άνθρωποι του καναλιού που ήρθαν στην Θεσσαλονίκη, αφαίρεσαν όλον τον τεχνολογικό εξοπλισμό του παραρτήματος τον φόρτωσαν σε ένα φορτηγάκι και τον μετέφεραν στην Αθήνα.
Ανυποψίαστοι οι εργαζόμενοι, που πήγαν την συνηθισμένη ώρα να εργαστούν, αντίκρισαν έκπληκτοι, ξηλωμένα καλώδια στους τοίχους , άδεια ράφια και δημοσιογραφικά γραφεία, κάμερες και οι κονσόλες να λείπουν, άχρηστα αντικείμενα και χαρτιά πεταμένα στο πάτωμα, καθώς οι εργάτες τοποθετούσαν και τα τελευταία μηχανήματα στο βανάκι.
Από αυτούς πληροφορήθηκαν ότι η Διοίκηση του STAR CHANNEL βάζει λουκέτο στο παράρτημα Θεσσαλονίκης και τους πετά στον δρόμο.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας και πριν ακόμα συνέλθουν από το πρωινό σοκ άρχισαν να τοιχοκολλούνται στα σπίτια τους οι απολύσεις, που σταδιακά, τις επόμενες μέρες, έφτασαν τις δέκα τέσσερις (14).
Η διοίκηση της Ένωσης δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους σε αυτόν τον δικαστικό τους αγώνα, μέχρι την τελική νίκη.
Ενημερώνουμε επίσης ότι η νομική υπηρεσία της Ένωσής μας κατέθεσε στον εισαγγελέα μηνυτήριο αναφορά κατά του Προέδρου και Διευθύνοντος Σύμβουλου, του Διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης, του Διευθυντή σύνταξης ειδήσεων και του Διευθυντή οργάνωσης παραγωγής του STAR CHANNEL, καθώς και κατά τηλεοπτικού συνεργείου, που τα μέλη του δεν διέθεταν την ανάλογη άδεια άσκησης επαγγέλματος, ζητώντας την ποινική τους δίωξη γιατί στις 10-09-2010, οι πρώτοι έδωσαν εντολή στο τηλεοπτικό συνεργείο να πραγματοποιήσει ρεπορτάζ και ζωντανή μετάδοση στο μεσημβρινό Δελτίο μέσα από τον χώρο της ΔΕΘ.
Ζητήσαμε επίσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν αν, για την συγκεκριμένη μετάδοση, κολλήθηκαν τα ανάλογα ένσημα ΙΚΑ από τον σταθμό και αν η εταιρεία που έκοψε το τιμολόγιο παροχής είχε δικαίωμα συνεργασίας με τηλεοπτικούς σταθμούς σύμφωνα με την παράγραφο 10 του ν.2328/95.
Τέλος καταθέσαμε αναφορά στο Υπουργείο Πολιτισμού για τα μέλη του  τηλεοπτικού συνεργείου, ζητώντας, σε περίπτωση που στο μέλλον αποκτήσουν τα απαιτούμενα προσόντα για έκδοση αδείας, την εφαρμογή των περιπτώσεων α. β. και γ της παραγράφου VII της ΥΠ.Α.
Προειδοποιούμε, ότι στο εξής θα καταφεύγουμε στην δικαιοσύνη και στα κρατικά όργανα σε κάθε περίπτωση που δεν τηρείται η Ελληνική Νομοθεσία.
typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...