Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Απεργίες 15 και 17-18/12 σε όλα τα ΜΜΕ

Προς κλιμάκωση οι κινητοποιήσεις στο χώρο των ΜΜΕ, με τη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων να καλεί τις Ενώσεις του κλάδου να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανεργατική απεργία της 15ης Δεκεμβρίου και την κήρυξη 48ωρης απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ την Παρασκευή 17/12 και Σάββατο 18/12/2010.

Αιτήματα, η άμεση υπογραφή και τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, το σταμάτημα των μαζικών απολύσεων και η λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία των ανέργων.

Στην ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων πως «η δημιουργία κλίματος φόβου και τρομοκρατίας σε βάρος των συναδέλφων μας με απειλές η και κλείσιμο εφημερίδων, περιοδικών, ραδιοτηλεοπτικών μέσων, η σφαγή της ελεύθερης και αντικειμενικής ενημέρωσης στο βωμό της διαπλοκής, της εμπορευματοποίησης και μιας ψευδεπίγραφης δημοκρατίας όργανο των μονοπωλίων, θα αντιμετωπιστεί αποφασιστικά και μαζικά από όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο».

Καταλήγοντας, η Συντονιστική Επιτροπή διακηρύσσει την απόφασή της να προχωρήσει συντεταγμένα με τους εργαζομένους όλης της χώρας, συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις των Τριτοβάθμιων Εργατικών Οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...