Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Στις απολύσεις σε «Τυποεκδοτική» και «902» αναφέρθηκε ο Γ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στην Α.Παπαρήγα

"Το κύριο μέλημά μας είναι να χτυπήσουμε την ανεργία, να διατηρήσουμε και να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας, και να βγούμε από το τούνελ της κρίσης, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες", τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός απαντώντας στην Α. Παπαρήγα για το νομοσχέδιο που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτήρισε «επικίνδυνη» την κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι «ηγείται τον πιο βάρβαρων μέτρων μετά τη μεταπολίτευση και «γράφει στα παλιά της τα παπούτσια το λαό». 

«Αυτά που φέρατε δεν αφορούν το χρέος και το έλλειμμα αλλά είναι η εξυπηρέτηση παλιών υποχρεώσεων ώστε να ξεθεμελιωθούν όλα τα κεκτημένα».«Επικίνδυνη είναι η κατάσταση και όχι η κυβέρνηση σε εμάς έλαχε ο κλήρος και είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε ελπίδα και να οδηγήσουμε τη χώρα στην ασφάλεια» ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού ο οποίος συμπλήρωσε δηκτικά: «Δεν υπάρχει μονοπώλιο στην ευαισθησία. Αν δεν κάνουμε κάτι τώρα θα βυθιστούμε ακόμα περισσότερο και όλο και πιο βαθιά στην ύφεση».

«Επιλογή μας είναι να μην κλείσουν εταιρείες και να σώσουμε θέσεις εργασίας γιατί ήδη υπάρχει εργασιακός μεσαίωνας» είπε ο πρωθυπουργός και επιτέθηκε στο ΚΚΕ λέγοντας ότι ενώ μιλά για απολύσεις, ο Περισσός έχει προχωρήσει σε περικοπές και απολύσεις στις επιχειρήσεις του, την «Τυποεκδοτική» και τον «902».

Η αναφορά αυτή εξόργισε την γραμματέα του ΚΚΕ, «είπατε πολλά σαν να μου ήρθε μια μπάλα στο κεφάλι, είναι μικροπρέπεια αυτό το οποίο κάνετε» είπε η Αλέκα Παπαρήγα συμπληρώνοντας ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Ο πρωθυπουργός πάντως προανήγγειλε την ενίσχυση της επιθεώρησης Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...