Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Δεν καταργείται η υποχρέωση δημοσίευσης ισολογισμών


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκαταλείψει την προώθηση της πρότασης οδηγίας που θα καταργούσε την υποχρέωση δημοσίευσης των ισολογισμών στον Τύπο απεκάλυψε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης, απαντώντας στον ανεξάρτητο βουλευτή, Λευτέρη Αυγενάκη η προσπάθεια της Ε.Ε. για τη θέσπιση κοινοτικού κανόνα που θα επέβαλε ως εναλλακτικό μέσο δημοσιότητας για τους ισολογισμούς την ανάρτηση σε κεντρική ηλεκτρονική πλατφόρμα εγκαταλείφθηκε, λόγω των αντιρρήσεων που εξέφρασε ομάδα χωρών της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.


Ειδικότερα η Ελλάδα μαζί με τη Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Κύπρο, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, σχημάτισε αναστέλλουσα μειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πέτυχε να μην προωθηθεί η σχετική πρόταση οδηγίας παρά τις συμβιβαστικές προσπάθειες της προεδρίας.
Το υπουργείο Ανάπτυξης, πάντως, επισημαίνει ότι αξιολογεί τις έντονες αντιδράσεις που έχουν διατυπωθεί κατά του ενδεχομένου κατάργησης της δημοσίευσης των ισολογισμών στον Τύπο, εν όψει ενδεχόμενης ρύθμισης του θέματος.

«Οι σχετικές προτάσεις αξιολογούνται και θα ληφθούν υπόψη σε μελλοντική τροποποίηση του ΚΝ 2190/1920 περί ανωνύμων εταιρειών» τονίζει το υπουργείο. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη μια ενδεχόμενη κατάργηση της δημοσίευσης των ισολογισμών στον Τύπο θα επέφερε τη «χαριστική βολή» ιδίως στις περιφερειακές εφημερίδες.
πηγή: www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...