Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Η ΕΣΗΕΠΗΝ για την ένταξη των δημοσιογράφων στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Την ένταξη ανέργων δημοσιογράφων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που προβλέπει πεντάμηνη απασχόληση με πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των συμμετεχόντων σε αυτό, ζήτησε από τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Κουτσούκο και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Θεόδωρο Τσέκο η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Απόστολος Βουλδής και ο Γενικός Γραμματέας Ζώης Μαρίνος, σε συνάντηση που είχαν με τον κ. Κουτσούκο το πρωί της Δευτέρας στην Πάτρα, περιέγραψαν την δεινή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον χώρο των μέσων ενημέρωσης και σημείωσαν ότι τους τελευταίους μήνες πολλαπλασιάζεται ο αριθμός των δημοσιογράφων που μένουν χωρίς εργασίας, είτε λόγω απολύσεων, είτε εξαιτίας της αναστολής της έκδοσης ή λειτουργίας αρκετών επιχειρήσεων Τύπου.

Ο Υφυπουργός Εργασίας και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου υπογράμμισαν ότι η πρόταση της ΕΣΗΕΠΗΝ παρουσιάζει ενδιαφέρον και θα μπορούσε να ενσωματωθεί στις προβλέψεις του Προγράμματος.

Μέσα στις επόμενες μέρες, όπως συμφωνήθηκε, η Ένωση Συντακτών θα υποβάλει και εγγράφως το ενδιαφέρον της αναμένοντας την τελική απάντηση του Υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...