Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Προς απεργία διαρκείας στα ΜΜΕ;

Απεργία διαρκείας στον Τύπο και τα ΜΜΕ, για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες, προετοιμάζεται για την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα τουλάχιστον με την απόφαση που πήρε σε συνέλευσή του το Διασωματειακό και πρότεινε στις Ενώσεις του Τύπου και των ΜΜΕ.

Οι διεργασίες στα πρωτοβάθμια Σωματεία έχουν ήδη ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα, οπότε την Τρίτη έχει προγραμματιστεί να προσδιοριστεί η ημερομηνία έναρξης της απεργιακής κινητοποίησης.

Η απόφαση - πρόταση του Διασωματειακού για απεργία διαρκείας ελήφθη από τους προέδρους όλων των Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ, των δημοσιογράφων, (Π. Σόμπολος, Γ. Πλαχούρης), του προσωπικού (Μ. Γκανάς), των Τεχνικών Τύπου (Γ. Μυλωνάς), Ραδιοφωνίας (Δ. Καμαρινόπουλος), Τηλεόρασης (Κ. Καραγιάννης), των πρακτορείων Τύπου, των Λιθογράφων κ.ά., και θέτει σε επανεξέταση προηγούμενη απόφαση της ΕΣΗΕΑ για 24ωρη απεργία την ερχόμενη Πέμπτη. Η πρόταση που κατατέθηκε στο Διασωματειακό για 48ωρη απεργία, αποκλείστηκε αμέσως, καθώς όλοι συμφώνησαν στην πρόταση για κινητοποίηση διαρκείας. Τα Σωματεία προετοιμάζουν την απεργία αυτές τις μέρες και προγραμματίζουν συναντήσεις και ενημερωτικές συνελεύσεις στις επιμέρους επιχειρήσεις. Εντύπωση ωστόσο προκαλεί ότι η ΕΣΗΕΑ έχει προγραμματίσει Δ.Σ. την ερχόμενη Τετάρτη.

Κύριο αίτημα της κινητοποίησης του χώρου των media είναι η υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης εργασίας για όλες τις ειδικότητες.
Α.Γ.Ν.-ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...