Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Γ. Κοντογιάννης: «Να μην κλείσει η Ε.ΡΑ. Πύργου»

Παρέμβαση να μην κλείσει η Ε.ΡΑ. Πύργου μέσα στο γενικό πλαίσιο περικοπών της ΕΡΤ ΑΕ έκανε ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, επισημαίνοντας την προφορά του Ρ/Σ στην τοπική κοινωνία, αλλά και το γεγονός ότι δεν επιβαρύνει οικονομικά την ΕΡΤ. Στην επιτολή του ο Βουλευτής επισύναψε και υπόμνημα του Διευθυντή της Ε.ΡΑ Πύργου κ. Παναγιώτη Καραβίτη, στο οποίο παρατίθενται συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν στη λειτουργία του Ρ/Σ.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τον κύριο Η. Μόσιαλο ο κ. Γ. Κοντογιάννης παραθέτει τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,
Εν όψει του προγράμματος περικοπών στην ΕΡΤ θα ήθελα να σας επισημάνω ότι θα αποτελέσει τραγικό λάθος η διακοπή λειτουργίας του περιφερειακού σταθμού της Ε.ΡΑ. Πύργου, καθώς η προσφορά του στην τοπική κοινωνία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, αλλά ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων όπως οι πυρκαγιές του 2007 και οι σεισμοί του 2008, ήταν σημαντική.

Πέραν τούτων, όπως προκύπτει και από το υπόμνημα του Διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού Ε.ΡΑ. Πύργου, το οποίο σας επισυνάπτω, η συνέχιση της λειτουργίας του εν λόγω περιφερειακού σταθμού δεν επιβαρύνει την ΕΡΤ ΑΕ με πρόσθετα οικονομικά βάρη, καθώς τα έσοδα από τις διαφημίσεις καλύπτουν τα έξοδα λειτουργίας του. Ως εκ τούτου η διακοπή λειτουργίας του τίποτα δεν πρόκειται να προσφέρει στην ΕΡΤ ΑΕ της οποίας στόχος είναι η περικοπή δαπανών.

Θέλω να σας επισημάνω ότι η Ε.ΡΑ. Πύργου είναι ένα ραδιόφωνο το οποίο έχει απήχηση στην τοπική κοινωνία και αυτό αποτυπώνεται στους δείκτες ακροαματικότητας.

Η τοπική κοινωνία της Ηλείας έχει αγκαλιάσει εδώ και δεκαετίες την Ε.ΡΑ. Πύργου την οποία θεωρεί κομμάτι της Ηλείας. Γι’ αυτό άλλωστε και υπήρξαν δωρεές, από επιφανείς Ηλείους, για την ανέγερση σύγχρονου μεγάρου στο οποίο στεγάζονται οι υπηρεσίες της.

Αν τελικώς επιλέξετε, παρά ταύτα, να διακοπεί η λειτουργία της Ε.ΡΑ. Πύργου, γνωρίζετε ότι οι οικονομικές ζημίες από την απώλεια του ραδιομεγάρου στο οποίο στεγάζεται θα είναι μεγαλύτερες από τις όποιες περικοπές μισθών, αφού, όπως γνωρίζετε το κληροδότημα στο οποίο έχει ανεγερθεί το ακίνητο, ανήκει στην ΕΡΤ ΑΕ μόνο όσο λειτουργεί ο ραδιοφωνικός σταθμός Πύργου της Ε.ΡΑ. Που σημαίνει ότι η απόφαση διακοπής λειτουργίας της Ε.ΡΑ. Πύργου θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στα πραγματικά οικονομικά στοιχεία της ΕΡΤ ΑΕ.

Κύριε Υπουργέ,
Γνωρίζοντας ότι ο ορθολογισμός κυριαρχεί στη σκέψη και την πολιτική σας συμπεριφορά, είμαι βέβαιος ότι θα διαχωρίσετε την Ε.ΡΑ. Πύργου από τις λοιπές περιπτώσεις περιφερειακών σταθμών και θα συνηγορήσετε στη συνέχιση της λειτουργία του εν λόγω ραδιοφωνικού σταθμού».

Σημειώνεται δε, ότι με βάση το υπόμνημα ο ραδιοφωνικός σταθμός Πύργου 57 έτη επιτυχούς λειτουργίας όχι μόνο στον ενημερωτικό και ψυχαγωγικό τομέα, αλλά και σε ό,τι αφορά τον τομέα κοινωνικής προσφοράς, καθώς ουκ ολίγοι υπήρξαν οι τοπικοί Ραδιομαραθώνιοι που διοργανώθηκαν από τον σταθμό για την αποστολή βοήθειας σε πολλές περιπτώσεις (σεισμόπληκτοι, πυρόπληκτοι κλπ).

Η Ε.ΡΑ. Πύργου αποτελεί «σταθμό» στην προβολή της Ηλείας καθώς άξια προσοχής χρήζουν τόσο η διαχρονική συνεργασία του σταθμού με την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας όσο και η διοργάνωση πληθώρας εκπομπών με τους Ελληνόφωνους της κάτω Ιταλίας αλλά και συναυλιών. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε τον Πανελλήνιο διαγωνισμό παραδοσιακού δημοτικού τραγουδιού, ενός διαγωνισμού που συνέβαλλε ουσιαστικά στην προβολή της Αρχαίας Ολυμπίας και ο οποίος ξεκίνησε από την Ε.ΡΑ. Πύργου.

Σε ό,τι αφορά την ακροαματικότητα του σταθμού είναι αξιοσημείωτο ότι ο σταθμός βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα μεταξύ των 19 περιφερειακών σταθμών. Από οικονομικής πλευράς δε, πρόκειται για έναν σταθμό του οποίου τα λειτουργικά έξοδα υπερκαλύπτονται από τα έσοδα των διαφημίσεων και έτσι από το 2006 δεν παίρνει πιστώσεις από το κεντρικό ταμείο της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας. Υβριστικά και διαφημιστικά μηνύματα ΔΕΝ γίνονται δεκτά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...